Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

1.5.1950 Oğulcuk (Boğazlıyan-Yozgat) doğumlu. Oğulcuk Köyü İlkokulu'ndan mezun.

Ortaokulu Boğazlıyan'da, liseyi Kayseri Sümer Lisesi'nde, yüksekokulu Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü'nde okudu. Anadolu Üniversitesi'nde lisansını tamamladı. Ankara, K.Maraş ve Mersin'de çeşitli okullarda Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptı.

25 yıl öğretmenlik hizmetinden sonra kendi isteğiyle emekli oldu. Şimdi bir ayağı Oğulcuk'ta, bir ayağı Mersin'de. Yazları Oğulcuklu. Kışları Mersinli. Hem okuyup hem de yazıyor. Yazıları Yozgat Gazetesi, K.Maraş'ta Bugün gibi günlük gazetelerde yer alıyor. Öğretmen Dünyası, Çıngı, Alkış ve MEŞYAD Maki Dergilerinde de zaman zaman eserleri yayınlanıyor.

Mustafa Topaloğlu ,Halk Bilimleri Akademisi'nin 2015?te açtığı yarışmada Halk Bilgisi Araştırma Dalında "Ağ Gelin"le üçüncü oldu. Yine Halk Bilimleri Akademisi?nin 2017?deki yarışmasında Halk Bilgisi Araştırma dalında "Şarkışlalı Aşık Serdari" çalışmasıyla birincilik ödülünü aldı.

Oğulcuk Ağzı'yla ilgili anlatılar ve halk bilgisi üzerine araştırma yapıyor. Kitap olmayı bekleyen basıma hazır dosyaları bulunuyor.

Mustafa Topaloğlu'nun yayınlanmış üç kitabı var. Bunlar: "Oğulcuklum" , "Bir Nazar Eyledim" ve "Bizim Köyden İnsan Manzaraları-1".

Mustafa Topaloğlu, halk bilgisi çalışmalarının yanı sıra halk türkülerini dinlemeyi ve yorumlamayı sever. Bağlama,ney, dilsiz kaval ve kabak kemane çalar. Türküleri hem çalar, hem söyler..

Ne güzel eyler!

.....

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ