Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

AŞIKLAR BAYRAMI

Osmaniye’de Aşıklar Bayramı var. 23 Kasım’da Osmaniye’de aşıklar bir araya gelecek. Bu etkinliğin tam adını yazayım:” Uluslararası 18. Altın Saz Ödüllü Karacaoğlan Aşıklar Bayramı”. Görüldüğü gibi uzun bir adlandırma.
Anlaşıldığı üzere gelenekselleşmiş. Bu yıl On sekizincisi yapılıyor. Yörenin ünlü ozanı Karacaoğlan, bu bayramda katılımcı aşıkların ve etkinliği izleyenlerin arasında yerini alacak. Hem de baş köşede… Bir de Aşık İmami. Aşık İmami’nin rahmetle anılması bir kadir kıymet bilirliktir.
.
Aşıklar Bayramı’nı Kültür Bakanlığı, Osmaniye Valiliği, Osmaniye Belediyesi, Muhtarlar Derneği, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ve Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’nin katkılarıyle Osmaniye Düziçililer Kültür ve Dayanışma Derneği düzenlemiş.
.
Aşıklar Bayramı’na Aşık Tahir Erdoğdu, Aşık Vuslati, Aşık Ertuğrul İmami, Aşık Dursun Yeşiloğlu, Aşık Karayiğit Osman, Aşık Ziya Uzunoğlu, Aşık Yahya Gürz, Ozan Zeki Tunç, Aşık Cumali, Aşık Mahmut Eynallı, Şair Ali Köşker ve Şair Seyfi Metin katılacak.
.
Aşıklar Bayramı Cumhuriyet Meydanı’nda saat 14.00’da davullu zurnalı toplu yürüyüşle başlayacak. Daha sonra saat 17.00’da 25 yaş altı ozanlar Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi’nde yarışacaklar. Genç ozanlar yarışmasının derecelendirilmesinden sonra “Altın Saz” ödüllü Karacaoğlan Aşıklar Bayramı Yarışması’na geçilecek. Bu kategoride yetişkin aşıklar maharetlerini gösterecekler.
Yarışma sonunda 25 yaş altı genç ozanlarda birincilere 1 tam cumhuriyet altını, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın verilecek.
Yetişkinler kategorisinde; birinci altın saz ve 1 tam cumhuriyet altını, ikinci 1 tam cumhuriyet altını, üçüncü yarım cumhuriyet altınıyla ödüllendirilecek.
.
Aşıklar Bayramı’nı izlemeyi çok isterdim. Ancak şartlar müsait değil. Katılan aşıklara başarılar diliyorum. Aşıklar Bayramı’nı düzenleyen ve katkıda bulunan özel ve tüzel kişilere öz gönülden teşekkür ederim.




22.11.2017
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ