Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

MEŞYAD GECESİ

MEŞYAD, bilindiği üzere Mersin Şair ve Yazarlar Derneği’dir. Önceki hafta MEŞYAD Genel Kurulu yapıldı. Kan değikiliği oldu MEŞYAD’ta. Yeni bir yönetim heyecanla göreve başladı. Mustafa Doğan başkanlığındaki yeni MEŞYAD yönetimine başarılar diliyorum.
Ben de üyesiyim MEŞYAD’ın. Bundan gurur ve mutluluk duyuyorum. Çok da aktif bir üye değilim. Haftalık şiir söyleşilerine bile düzenli katılamıyorum. Maki’ye de düzenli yazdığım söylenemez. Pasif bir üyeyim sizin anlayacağınız.
Yeni yönetim bir gece düzenledi. Yemekli bir şiir gecesi. İçel Sanat Kulübü’ndeki gecemiz şiir tadında, türkü sıcaklığındaydı. Hemen hemen tüm üyeler katıldı geceyi. Trabzon’dan, Samsun’dan, Şanlıurfa’dan konuklarımız vardı. Yenildi, içildi. Gülündü, oynandı. Halaylar çekildi. Şiirler okundu. Türküler çalınıp söylendi. Ne güzel oldu…
Geleneksel” MEŞYAD Maki Edebiyata Hizmet Ödülü” bu yıl Nafiz Nayır’a verildi. Yönetim Kurulu çok yerinde bir kararla bu ödülün Nafiz Nayır’a verilmesini kararlaştırdı. İsabetli olmuş. Nafiz Nayır Hoca bu ödülü çoktan hak etmiş değerli bir şairdir. Hüzünlerin şairi sevgili dostum Nafiz Nayır’ı candan kutluyorum.
Nafiz Nayır’a ödülünü Dr. Harun Özmen taktim etti. Taktimesinde bizlerin duygularına tercüman oldu Dr. Özmen.
Ayrıca bir önceki dönemin MEŞYAD Başkanı Deniz Süheyla Ergüler’e de bir plaket verildi.
Şimdi diyeceksiniz ki “Nafiz Nayır, neden hüzünlerin şairi?” Haklısınız bu soru çengeli zihninizde asılı kalmasın. Şundan ki Nafiz Hoca’nın iki şiir kitabı var. Biri “Hüzün Hüzün”, bir diğeri “Ey Sevgili Hüzün”
Hüzün en çok işlediği tema Nafiz Nayır’ın. Bu sebepten hüzünlerin şairi dedim.
MEŞYAD Gecesi, 2017’ye “Güle güle!”, yeni yıla “Merhaba!” niteliğini taşıyor. Hakikaten MEŞYAD Gecesi felekten bir gece çalmamıza vesile oldu. Yeni yüzler tanıdık. Yeni dostlar edindik.
Güzel oldu, güzel…Geceye emek veren dostlara en kalbi duygularla teşekkür ederim.

26.12.2017
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ