Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

BİR GÜNAHA BİN AZAP

Günlerdir Türkiye çalkalanıyor. Sevgililer Günü arefesinde Özgecan’a kıydı ecel celalileri. Onun “özge” varlığını yok ettiler. Onun yok olan bedeni bizden de aldı götürdü. İçimiz kan ağladı. Yüreğimiz dağlandı.

Hele hele Mersin’de yaşanması bu menfur olayın!.. Kaç gündür yazayım dedim. Ellerim klavyenin üstünde gezindi. Tuşlara dokunamadım. Ellerim titredi. Yüreğim,serapa bedenim... Bir türlü yazamadım. Şurası da var. Yazsam ne olacak? Ne değişecek? Hiç bir şey değişmese de yazmalıyım. Ama olmuyor. Yazamıyorum.

Yağmur bana sitem etti:

“Baba! Özgecan’ımız öldürüldü. Sen bir şey yazmadın?”

Yağmur haklıydı yerden göğe. Oturdum, yazmaya çalıştım. Duygu ve düşüncelerimi tam olarak ifade edebildim mi, bilmiyorum.

Bu büyük günahı işleyenler bizi derin azaplara gark ettiler. Vatan Şairi Namık Kemal’in bir beyiti var. Böylesi bungunluk anlarında gelir belleğime oturur. Bir ağırlık gibi durur. Der ki Koca Namık Kemal:

“Bir günaha bin azab-ı mânevi çekmekteyim

Dûzahı dünyada gördüm kendi vicdanımda ben”

Günümüz Türkçesiyleyazalım. Mâlum olduğu üzere bu beyit Osmanlı Türkçesi: “Bir günaha bin mânevi azap çekmekteyim. Ben dünyada cehennemi kendi vicdanımda gördüm.”

Toplumda gördüğü hırsızlk,arsızlık,yolsuzluk,tecavüz,öldürme,kaldırma gibi günahlar Namık Kemal’in vicdanında derin yaralar açıyor. Her günah bin azap yaşatıyor. Hem de ne azap. Cehennem azabı.

Ben de aynı Namık Kemal gibi her günaha bin mânevi azap çekiyorum. Cehennem azabıdır çektiğim. Her suç,her günah benden de birşeyler alıp götürüyor. Kahroluyorum.

Özgecan’ın hayatının baharında hunharca bir cinayete kurban gitmesi bir uyanışa, infiale yol açtı. Dilerim ki başta ailede kız, erkek evlat ayrımı ortadan kaldırılır. Eğitim politikasında gerekli düzenlemeler yapılır. Kadına insanca davranılır. Çünkü insan kadınıyla, erkeğiyle bir elmanın iki yarısı. Birini diğerinden üstün tutamazsınız. Tutmamalısınız.

Kadını toplumdan dışlayan devletlere bakınız. Hepsi sersefil.

Otuz yıla yakın öğretmenlik hizmetim var. Yüzlerce Özgecan yetiştirdim. Kızlarım, gelinim,gelinlerimiz,gelin bacılarım ve sevgili eşim...Hepsi benim için çok değerli.

İsterim ki başka Özgecanlar ölmesin. Kadınıyla erkeğiyle toplum huzur bulsun. Bu cehennem azabı bitsin. Böyle acılar bir daha yaşanmasın. Dilerim ki bu son olsun.

18.02.2015
OKUR YORUMLARI
MURAT ÜNAL
19.02.2015 11:58:00

Sevgili Mustafa Hocam, Memleketimizin önemli sorunlarınlarından bitanesini köşenize taşıdığınız için teşekkürler;İnşallah Bu tür cinayetlerin sonu olur. Bu tür katillerin cezasını en ağır biçimde alması için elimizden ne geliyorsa yapmamız lazım. Bu cinayeti işleyenler dünyada kısasa, ahirette ise cezaya uğrar.
Kur'an-ı kerim'de öldürmenin haram olduğuna dair pek çok Âyet-i kerime vardır. Bunlarda bitanesi; "KİM BİR CANA KIYMAMIŞ YA DA YERYÜZÜNDE BOZGUNCULUK YAPMAMIŞ OLAN BİR KİMSEYİ ÖLDÜRÜRSE, BÜTÜN İNSANLARI ÖLDÜRMÜŞ GİBİ OLUR." (Mâide: 32) hoşcakalın....


Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ