Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

GÜL ALİ

Oğulcuk’ta Gül Ali kim? Kim olacak Ali Öner. Sevgili emmoğlum. Bunu çokları bilmez. Çünkü “Gül Ali” hitabı bana ait. Sadece ben “Gül Ali”derim ona.
Gül Ali Hakk’a yürüdü dostlar. Yolu aydınlık, menzili mübarek olsun. Çok candan bir kardeşimizdi. Eski Oğulcuklu, yeni Kayserili. Kayseri’de oturuyordu. Her dini bayram arifesinde köye gelir, mezarlık ziyaretinde bulunurdu. Şimdi Oğulcuk Mezarlığı oldu yurtluğu. Huzur içinde uyusun.
.
Zaman zaman takılırdım Gül Ali’ye. Hani Tahsin emmimin Feyaz’la Gül Ali’yi tarladan kovmasını anlatırdım. Feyaz hiç itiraz etmez kabullenirdi. Gül Ali hatırlamazdan gelirdi:
-Yok emmeoğlu, sen nöğorüyon? Bunu nirden çıkardın, derdi. Belki de gerçekten unutmuştu. Hatırlamıyordu.
O hatırlamasa da ben hiç unutmadım.  Yazdım. Oğulcuklum(*) kitabımızda yer aldı bu anlatı. Bir kez daha yazayım. Gül Ali’yi ve Tahsin emmimi hayırla yâd edeyim.
.
Tahsin emmim, ben, Feyaz ve Gül Ali bağın yanındaki tarlada ekin biçiyoruz. İkindi sonrası. Güneş sallandı, kayalar gölgelendi. İşi kolayladık. Ali'yle Feyaz önde 9 numara tırpanla, ben onların ardındayım. Feyaz’la Gül Ali’nin tırpanı büyük. Bir sallamada bir hayli yeri biçiyorlar. Benim ve Tahsin ağamın tırpanı küçük, 7 numara. Orak (kalıç) gibi bir şey.  Aklıma bir hinlik cinlik geldi. Şöyle bir baktım tarlaya. Az bir yer kalmış. Kalan kısmı Tahsin ağamla ben rahat rahat biçeriz.
Dedim ki:
-Tağsin ağa... Yahu Feyaz'la Ali nasıl biçiyorlar? Şuna bak ekin dökum saçım. Ziyan oluyor. Çok döküyorlar.
Tahsin ağam bir tarlanın kalanına baktı. Bir Feyaz'a, bir Gül Ali'ye baktı:
-Tırpanları olduğu yere bırakın siktir olun. Sizi gozüm gormesin, dedi.
.
Kovuldu tarladan Feyaz’la Gül Ali. Ben kovdurdum.  Ruhu dinliyor Tahsin emmimin ve Gül Ali’nin. Öyle olmadı mı emmcağızım?.. Gül Ali inkar ediyor da Feyaz doğruluyor beni. Bende yalan da yok, hilaf da…
.
İşte böyle dostlar. Ecel aldı, yer gizledi Tahsin emmimi ve Gül Ali’yi. Neylersin? Gelimli gidimli dünya. Sırası gelen gidiyor. Gidenlerin yolu aydınlık olsun. Kalanlara sağlık ve esenlikler dilerim.
…….
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ