Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

MECLİS TAKSİ

TRT 2’de bir yapım.Adı: Meclis Taksi. Pazar akşamları yayınlanıyor. İyi düşünülmüş.İlgi çekici bir program.

Meclis Taksi’nin şoförü her hafta değişiyor.Ha...Şoför de bir vekil.Meclis’ten.Yani milletvekili.Vekil bey geçiyor direksiyona.Çıkıyor Ankara caddelerine.Durakta bekleyen yolcuları buyur ediyor taksiye.Bazen “Taksi!” diyen yolcuları alıyor. Başlıyor macera.Koyu bir sohbet...Siyaset başta doğal olarak.Spor,sanat,magazin...

Meclis Taksi’nin şofürü bir milletvekili.Ben bay olanlarına rast geldim.Belki bayan vekillerden biri de geçmiştir direksiyona.Direksiyon sallamıştır Ankara caddelerinde...Ben izlemedim.

Format gereği yolcu bilmiyor taksi şoförünün milletvekili olduğunu. Laf lafı açıyor.Yolculuk bittiğinde şoför kendini tanıtıyor. Meclis Taksi’nin yolcusu şaşkın,sevinçli... Milletvekili halkın nabzını tuttuğu için memnun. İşi iyi yaptığından dolayı mutlu.

Benim izlediğim Meclis Taksi’nin şoförü İstanbul Milletvekili Metin Külünk’tü.Sayın Külünk,kırk yıllık taksi şoförüydü sanki direksiyon başında.Yolcusuyla yakın diyaloğu,samimiyeti mükemmeldi.

Benim dikkatimi çeken seyir halinde yapılan bu koyu sohbetin ne derece doğru olduğudur.Doğru mu? Bence yanlış. Trafiktesin.Sol el direksiyonda.Sağ el vites kolunun üstünde.Arada bir geriye dönmeler.Yolcuyla cemal cemale olmalar...Emniyet kemeri neyim hak getire.

Seyir halinde yapılır mı bunlar? İzlerken ben telaşlandım.”Yahu bir kazaya sebebiyet verecek.” diye. Neyse ki yolculuk kazasız belasız sonlandı.Meclis Taksi, sağlık ve esenlik içerisinde yolcusunu istediği yere ulaştırdı.Ben de rahat bir nefes aldım.

Hakikaten güzel bir program.Ama trafik kuralları herkes içindir.Şoför milletvekili olunca kurallar değişmez.Bu programı izleyen taksi şoförleri, sayın milletvekilleri gibi hareket ederse ne olacak? Kötü örnek olacak tabii...

Bir gazetede “Diziler trafik kurallarına uymada sınıfta kaldı” başlıklı haberi gördüm.Emniyet Genel Müdürlüğü, 51 diziyi incelemiş.Bunlar arasında Öyle Bir Geçer Zaman ki,Zengin Kız Fakir Oğlan,Pis Yedili,İşler Güçler,Kurtlar Vadisi Pusu vb... yapımlarda trafik kurallarına uyulmadığı görülmüş.

Meclis Taksi incelenen diziler içerisinde değil her halde. Eğer olsaydı trafik kurallarına uyma bahsinde Meclis Taksi de sınıfta kalırdı.

15.04.2013
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ