Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

YENİ MUHTARDAN BEKLENTİLERİMİZ

31 Mart’ta yerel seçimler var. Oğulcuk da yeni muhtarını seçecek. İki aday yarışıyor köyümüzde muhtarlık için: Mevcut Muhtar Kemal Yalçın ve Ahmet Şahingöz.
*
Her yerel seçim arefesinde yazarım. Taleplerimizi dile getiririm. Bir Oğulcuklu olarak bu benim görevim. Söylesem şikayet oluyor, sussam gönül razı değil. Söylediklerim  dikkate alınıyor mu? Yoksa “Aman sen de!” deyip geçiliyor mu? Doğrusu pek itibara alındığını söyleyemem. Olsun, ben yine de yazacağım. Sorumlu bir birey olarak bunu yapmam lazım.
*
Yeni muhtarımızdan taleplerimiz nelerdir? Bunları sıralayayım:
*
1.Okul bahçesi düzenlenip boş durumdaki okul binasının kültür evi yapılması. Bahçenin park olarak tanzimi. Şenlik- şölen, düğün, nişan ve ölüm nedeniyle toplanma yeri olarak kullanılır hale getirilmesi. Burasının bir yaşam alanı olması için samimi ve gayretli çalışılması.
*
2.Köy konağı salonunun amacına uygun düzenlenmesi. Salon makam odası olmuş. Halbuki adı üstünde salon, toplantı odasıdır. Burada her türlü toplantı yapılmalı. Düğün, nişan vb. Eğer salon makam odası olarak kullanılmaya devam ederse bu toplantılar yapılamaz. Makam odası olarak konaktaki odalardan birinin kullanılması gerekir.
*
3.Köy içindeki ana yolun ve ana yola bağlı yan yolların kilit taş döşenmesi için gayret gösterilmesi. Yolun bağlantı yerlerine büz konulması.
*
Köy girişinden Pırçalık tepesine kadar batıya geçiş yok. Özellikle bu kesimde batıya geçiş için sokak açılması. Bu amaçla  köy oturma planının yeniden düzenlenmesi için çalışmalar yapılması.
*
4.Meydan çeşmelerinin, özellikle Osman Çavış’ın çeşme ayağının  ve çoban çeşmelerinin ıslahı.
*
5.Köy içme suyu şebekesinin patlayan çatlayan yerlerinin bakım ve onarımı. Su israfını önlemek ve kaçak su kullanımına mani olmak için gerekenlerin yapılması.
*
6.Köy içindeki çocuk parkının bakım ve onarımı. Buraya çocuklar “Kötü Park” diyorlar. Kötü parkın iyi park olarak yenilenmesi.
*
7.Köy koruluğunun bakımı.
*
Yeni muhtarımızdan yukarda sıraladığım meselelerin çözümünü bekliyoruz. Köy konağının amacına uygun kullanılması çok önemli. Hiç olmazsa haftada belli bir gün, belirlenen bir saatte açık tutulmalı. Zaman zaman köy meselelerinin görüşülüp konuşulduğu toplantılar yapılmalı. Olan bitenden Oğulcuklu’nun haberi olmalı. Şeffaflık şarttır.
*
Meseleler birlikte, paylaşılarak, sahiplenerek çözülür. Meşverette hayır vardır. Danışmak, görüşmek ne güzeldir! “Ben yaparım. Kimseye eyvallah etmem.” yaklaşımı yanlıştır.
*
Oğulcuklu’yuz. Birbirimize komşuyuz, akrabayız. Seçim sonrasında yüz yüze bakacağız. Küskünlük, dargınlık olmasın. Gönül istiyor ki samimi olarak köyümüzün çözüm bekleyen meselelerini çözmek için gayret edecek bir muhtarımız olsun.
*
Kim seçilirse seçilsin muhtarımızın yanındayız. Her konuda kendisine destek olacağız. Çünkü başka Oğulcuk yok. Biz zamanımızdan sorumluyuz. Çocuklarımıza, torunlarımıza daha güzel bir Oğulcuk bırakmak bizim görevimizdir. Bunun bilinciyle hareket edelim.
**
Her iki adaya da başarılar diliyoruz.
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ