Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

İKRAR VE IFTİHAR

Sevgili Ertuğrul vefalı bir okur. Oğulcuk’tan İnsan Manzaraları’nın sıkı takipçisidir kendisi. Eleştirel okur. Gördüğü bir eksiği, aksaklığı not edip aktarır. Sözle veya yazıyla…

Bir Nazar Eyledim’i okumuş. Aradı beni telefonla. Hoş beşten sonra özellikle Garip Köksal’ı, Gıravatlı Eşek’i, Zurnacı Hasan’ı ve Kırmızı Bedford’u çok keyifle okuduğunu söyledi: “Bunların havası, tadı, anlatımı bir başka.” dedi. Ben de kendisinden yazılı olarak duygularını anlatmasını istedim. İşte Ertuğul Yalçın kardeşimin” İkrar ve İftihar” başlıklı yazısı. Teşekkürler ediyorum. Ben aradan çekiliyorum. Söz Ertuğrul Yalçın’da:

.

“Oğulcuk, ilk bakışta üç heceli gırtlakla dudak arasında şekillenen bir kelime. Yürek, gırtlak ve dudak üçlüsünde söylendiğinde; evlat, evlada duyulan hasreti çığıran benim köyümün adı. Yozgat'a bağlı, Boğazlıyan ilçesinin geçmişte ikiyüz haneli ,göç nedeniyle kırk elli haneye düşen gittiğim, gördüğüm, bu köy benim köyüm dediğim (!)yakınken bile hasretim, Oğulcuğum.

.

"Oğulcuktan İnsan Manzaraları"na nasıl bakarsan öyle görürsün. Bu manzara sadece ağaç, su, dağ, tepe anlatmıyor. İnsanı, insanın içinde bulunduğu ruh halinin derinlerde şekillenen manzarasını anlatıyor değerli insan, emekli edebiyat öğretmeni, gönül adamı sayın Mustafa Topaloğlu Oğulcuk’tan İnsan Manzaraları’nda.

.

"Oğulcukluk " ve"Bir Nazar Eyledim"adında iki de kitap yayınladı. Okudum bu kitapları. Okurken küçüldüm, büyüdüm, ağladım , güldüm. Tekrar tekrar köyümün yamaçlarında gezdim. Bostanında uzanıp alaçıkta uyudum, semayı seyrettim. Özünde çimdim. Bağında bağban oldum. "Akan su pas tutmaz" diye dereden akan kirli suyu üfledim, içtim. Kırmızı Bedford'da vefayı gördüm. Zurnacı Hasan'la köprüden gelin geçirdik. Garip Köksal'ı tanıdım, içim doldu.

Değerli hocam, güzel insan! Bunları seninle, senin sayende defalarca yaşadım.

İKRARIM VE İFTİHARIMSIN iyi ki varsın. Alkış az gelir. Ayağa kalkıp ihtiramla eğiliyorum."

22.02.2018
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ