Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

TA’ZİR

Bu sözcük pek kullanılmıyor.Kullanımdan düştü.Ama yeri geldi,başlığa çektim.Ta’zir, Arapça kökenli bir sözcük.”Esassız özür bildirme,vesile ve bahane arama.” manasına geliyor.Meramımı anlatmamda tam yerine denk geldi,kullandım ta’ziri.Nedenine gelince bu yıl ilk kez bir kabile toplantısı düzenledik.Hacefendiler kabilesinin hiç olmazsa bir kısmını bir araya getirdik.

Hacefendiler Toplantısı’nı düzenlerken tereddütlerimiz vardı:"Nasıl olacak? Büyüklerimizin tepkisi,yaklaşımı müspet olur mu? Yoksa açık mı düşeriz?" diye.

Bu kaygı ve kuşümden dolayı katılımın sınırlı olmasını kararlaştırdık.Sadece Oğulcuk,Boğazlıyan ve Kayseri’deki kabile üyelerini çağırdık.Yurdumuzun diğer bölgelerindeki Hacefendi bireylerine “Alo!”demedik.Yurt dışındakilere hiç duyurmadık.

Yanlış yapmışız.Sitemler aldık.Serzenişte bulunanlar oldu.Dilimizin döndüğünce gerekçemizi anlattık.Lakin evet...Yanlış yapmışız.Keşke hepsine tek tek ulaşsaydık...Hiç olmazsa haberdar olurlardı.

Geçmişi geri getiremeyiz.Ben başta emmioğulları Bekir kardeşim olmak üzere Osman, Muhsin ve Galip’ten;sevgili yeğenim Zafer’den,Fadima abla’dan,Hüsne bacımdan özür diliyorum. Yer darlığından dolayı adını yazamadığım tüm Hacefendiler sülalesi mensuplarından da...Lütfen bizi mazur görün. “Beşer,şaşar!” denilmiştir. İnsan hatadan ari değildir.Kul kusursuz olmaz.Kul kusur işlerse sultan bağışlar.Affedin ne olur?

Toplantı çok güzel oldu.Paylaşım,iş birliği,sevgi,saygı...Hasretlerin kavuşması.Geçmişin yadı.Doyumsuz söyleşiler.Lak lakı,şak şakı.Herşey yerli yerindeydi.Ayrılırken yüzlerdeki gülümsemeler memnuniyet ifade ediyordu.Şükür yüz akıyla bu işin içinden çıktık.El ele,gönül gönüle olmanın hazzını yaşadık...

Bu toplantıda eksiklerimiz,hatalarımız oldu.Not aldık bunları. Bundan sonraki toplantılar daha güzel olacak.Buna bütün kalbimle inanıyorum. İnşallah o toplanmalarımızda tüm Hacefendiler’i aramızda görmek istiyorum. Bunu arzuluyorum.

Hacefendiler’in değerli mensuplarını sevgiyle kucaklıyorum.Selam ve dua ile efendim!

OKUR YORUMLARI
Mustafa Topaloğlu
22.08.2013 12:04:00

Haklısın Erhancığım.Tüm Oğulcuklular'ın katılacağı bir festival neden olmasın.Adını bile koydum:"Oğulcuk Köyü Pırçalıktepesi Kültür ve Sanat Festivali."Buna ben hazırım.Geçen yıl Şahinler Toplantısı'nda ifade ettim.Yazdım,çizdim.Destek olunmazsa zor.Her şey paylaşılırsa çoğalır.Her şey insanla güzel.Tüm köylülerimizin bu işi sahiplenmesi ve katılması lazım.Senin benim,bizim gibi birkaç kişinin gayreti bizi bir yere taşır mı? Bilmiyorum. Festival alanı için okulumuzun bahçesi biçilmiş kaftan.Cüz'i bir masrafla bahçenin içindeki bakımsız okul binası "Kültür evi" yapılabilir.Ulaşımı rahat.Alan geniş.Suyu sebil...Böyle bir şenlik hayal değil. Olur inşallah Erhancığım! Sizlerin gayreti,bizim için önemli.İlgine teşekkür ederim.Selam ve saygıyla...

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ