Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

MARATON BAYRAMI

Mersin Maratonu bayram havasında koşuldu. Bu sebepten başlığımızı “Maraton Bayramı” koyduk. Çok da yakıştı. Çünkü kayıtlı koşucu sayısı 60 binlerle ifade ediliyordu. Bu rakam aşılmış. Tam tamına 62.812 kişi kayıt yaptırmış.
Hava hoş, gün mülayim. Ortalık günlük güneşlik.
.
Mersinliler sabahın erken saatlerinde koşunun başlayacağı Forum Meydanı’nı doldurmuşlar. İğne atsan yere düşmez. Yediden yetmişe. Herkesin yüzünde güller açıyor. Şenlik, şölen. He hey zılgıt...
Buna bayram denmez de ne denir yahu?
.
Maraton altı kategoride koşuldu. Her kategori için ayrı start verildi. Benim gibi Halk Koşusu’na katılanlar saat 10.00’da start aldı. Öyle bir katılım vardı ki start verildikten üç dakika sonra ben koşuya başlayabildim. Koşu yolunun bazı noktalarına su koymuşlar. Su ücretsiz. Yüreği yananlar bir yudum alıp serinliyor. Bazı yerlerde gümbür gümbür müzik. Halay çekip oynayan gençler… Ve Mersin’in yağmura teslim olduğu sıralar bir dereyi, hatta ırmağı andıran İnönü Bulvarı’ndan ve Adnan Menderes Bulvarından bu kez insan seli akıyor. Öyle bir manzara ki kelimelerle anlatılmaz. Yaşamak lazım.
Biz koşuyu Dumlupınar Lisesi önünde varış noktasında tamamladık. Madalyalarımızı da aldık. Çok mutlu olduk.
.
İşte hayatı paylaşmak böyle bir şey. Aynı kentin havasını soluyan insanlar, Mersin’i sevenler bir araya gelmiş. Koşuyor. Gülüp eğleniyor.
.
Bu yıl 3.kez düzenlenen Mersin Maratonu’nu Mersinli sahiplendi. Bu çok önemli. Böylesi etkinlikler ancak halk ilgi gösterirse hayatiyet kazanır. Duyarsız kalınırsa devamlılığı olmaz.
.
Mersin Maratonu’nu organize eden başta Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara ve katkıda bulunan herkese teşekkür ederim.
.
Maratonda koştuk,
Çağladık, coştuk.
Bayram ettik Mersin'de
.
Uzattık ellerimizi
Barışa, huzura, dostluğa
Sevgiye, kardeşliğe.
.
Engeller kalktı aradan.
Bir yumak olduk,
Kadını, erkeği
Yaşlısı, genci…
.
Koştuk
Umuda, barışa, huzura doğru
Sevgiyle.
El ele, gönül gönüle.

04.12.2017
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ