Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

PANCAR FESTİVALİ

Pancar hasadı başlamak üzere. Söküm için gün sayıyor çiftçi kardeşlerimiz. Bütün çiftçierimize verimli bir ürün yılı diliyoruz.
Boğazlıyan, önemli bir pancar üretim bölgesi. Artık bölgede üretilen pancarlar Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nda işlenip mamul madde haline getiriliyor. Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nın ürettiği kristal şeker çok tutuluyor.

Şeker fabrikasının Boğazlıyan ekonomisine katkısı tartışılmaz. Şeker fabrikası Boğazlıyan’ın sosyal yönden gelişimine de potansiyel güç sağlıyor. Lokomotif görevi yapıyor.Öyle ya, fabrika sayesinde Boğazlıyan’da bir hareketlilik, bir canlanma gözleniyor.

Boğazlıyan Belediyesi, şeker pancarını logosuna koymuş. Çok yakışmış. Çok isabetli bir yaklaşım. Şeker pancarı Boğazlıyan’ın tanıtımında önemli bir figür olmuş böylece.
“Belediye şeker pancarını logosuna koymuş.” dedik. Çok isabetli bulduk bu uygulamayı. Şimdi yine şeker pancarıyla ilgili bir başka beklentimiz var: Boğazlıyan’da bir festival yapılmalı. Bu festivalin adı “Boğazlıyan Şeker Pancarı Festivali” veya “Boğazlıyan Pancar Festivali” olmalı.

Festival sözcüğü yerine “şenlik” demek daha doğru. Ama festival sözcüğü popüler. Bu sebepten ben de festival demek durumundayım.

Boğazlıyan Pancar Festivali’ni Boğazlıyan Belediyesi düzenlemeli. Kaymakamlık , şeker fabrikası, ziraat odası ve diğer sivil toplum örgütleri de desteklemeli.

Neler yapılabilir Boğazlıyan Pancar Festivali’nde? Spor, sanat, kültür etkinlikleri yapılabilir. Konserler, şiir yarışması veya şiir okuma, kitap tanıtımı ve imza günü düşünülebilir.
Pancar hasadı Boğazlıyan Pancar Festivali’yle başlamalı. Bu festival, Boğazlıyan’ın tanıtımı için çok önemli ve gerekli bana sorarsanız.

Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal festival konusunu düşünüp değerlendirmelidir. Hasada çok bir şey kalmadı. Zaman kısaldı. Bu nedenle Sayın Başkan festival için hemen harekete geçmeli, bir an önce karar vermelidir.
Boğazlıyan Pancar Festivali’nin hayata geçmesi, Sayın Hamdi Erdal’ın olumlu yaklaşımına bağlıdır.

08.08.2018
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ