Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

UYKU İLACI

Siz biliyor muydunuz kitabın uykuya iyi geldiğini? Uykunuz gelmediği demlerde bir kitabı elinize alıp okumaya başladığınızda göz kapaklarınızın ağırlaştığı oldu mu? Olmuştur canım.

Hani hikaye eskidir. Nasrettin Hoca çarşıya çıkacak. Eşine sorar:

-Hanım bir isteğin var mı?

Kadıncağız:

-Aman Hoca... Çocuk uyumuyor. Eczaneye uğra da uyku ilacı al.

Hoca rahlenin üstündeki kitabı alır, karısına uzatır:

-Hanım... Uyku ilacına ne gerek var? Al bu kitabı. Kitaptan iyi uyku ilacı mı olur?

Kadıncağız öfkelenir:

-Git herif, benimle kafa mı buluyorsun? Kitaptan uyku ilacı olur mu?

Hoca gülümser:

-Kızma hanım. Ben kitabı elime alıyorum. Birkaç sayfa okuyunca öyle bir uykum geliyor ki...

Bizim Oğuzhan da böyle bir uyku ilacı keşfetmiş. Şeytan tüyü vardır Oğuzhan’da. Sıcakkanlıdır. Hemen kaynaşır. Çok da şen şakraktır. Oğuzhan pehlivandır aynı zamanda. Minyon tipli olduğuna bakmayın siz. Mangal yüreklidir benim yeğenim. Bir zamanlar Çorak’ta bir güreş oldu. Taa Yozgat’tan pehlivanlar geldi. Yağlı güreşçi hepsi de...Cazgır saldı bunları çayıra. Bir peşrev çektiler ki o kadar olur. Cazgır, bizim köyden delikanlıları da davet etti meydan yerine. Bizim Oğulcuk’tan Adem, Ümit bir de Oğuzhan çıktılar er meydanına. Ne anlar bizim köyün yiğidi yağlı güreşten? Hamamın namusunu kurtarmak uğruna bu yiğitlerin medeni cesaretini alkışladık. Adem, Ümit ve Oğuzhan’a hezar tahsin. Binlerce aferin... Adem’le Ümit yenildi. Ama önemli değil. O cesur yürekleri var ya taktiri, tebriği çok çok hak eder... Sıra geldi Oğuzhan’a. Oğuzhan’ın rakibi iri yapılı. Yaşça da büyük Oğuzhan’dan. Olurdu olmazdı... Oğuzhan:

-Ben güreşecağam... diyor da başka bir şey demiyor.

Sözü uzatmayalım. Bunlar kapıştı. Oğuzhan paçasından kavradı rakibini. Göz açıp kapayıncaya kadar bir zaman geçti. Baktık Oğuzhan’ın rakibi tuş. Herkes “Maşallah!”çaldı Oğuzhan’a...

Gelelim uyku ilacı meselesine. Oğuzhan diyormuş ki:

-Bazen uykum gelmiyor. Açıyorum Facebook’ta Oğulcuk’tan İnsan Manzaraları’nı. Okuyorum birkaç pasaj. İlaç gibi geliyor. Mışıl mışıl uyuyorum.

Sen çok yaşa Oğuzhan! Şakacı kişiliğinin güzel bir yansıması bu ifadeler. Mizahi yönüyün güçlü olduğunu öğrendim böylelikle.

Vallahi beni çok güldürdün yeğenim. Allah da seni güldürsün!

18.11.2016
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ