Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

BOĞAZLIYAN TRAFİĞİ

Eskiden beri Boğazlıyan trafiği, içinden çıkılmaz bir meseledir. Ben bu keşmekeşi şöyle nitelendiririm: “Boğazlıyan’da trafik kuralı işlemez. Burada kuralsızlık kural olmuştur.”

Çarşı içi, Şevket Hokkaömeroğlu Caddesi, Ali İhsan Kadıoğlu Caddesi iki taraflı gelişi güzel park eden araçların işgalindedir. Hem de her iki tarafa yan yana park edilen araçlar yüzünden caddeden arabayla geçmek marifet ister.

Kısa bir süre öncesine kadar hal böyleydi.

Boğazlıyan trafiği yeni yeni bir düzene giriyor. Kaymakam Fatih Okumuş yeni geldi ilçemize. Kendisini makamında ziyaret ettim. Hoş beşten sonra dedim ki:

-Kaymakam Bey, Boğazlıyan’ın en önemli sorunlarından biri trafik.

Sayın Kaymakam lafı ağzımdan aldı:

-Hocam, dedi, Boğazlıyan’a geldim. İnan ki ilk dikkatimi çeken trafik oldu. İlçe Trafik Komisyonu’nu topladım. Bazı kararlar aldık. Parkomat sistemini getiriyoruz. SGK’nın arkasındaki boş alanı belediye kiralayacak. Paralı otopark olacak orası. Bazı caddeleri tek yönlü yapacağız.

Memnuniyetle görüyorum. Parkomat sistemi uygulamaya konulmuş. Caddelere isteyen istediği gibi park yapamıyor. Sıkı bir denetim var. Haliyle geliş gidiş rahatlamış. Trafik polisi zaman zaman devriye geziyor. Kural ihlalcilerini uyarıyor. Ne güzel…

Bu uygulamanın ve denetimin sürekli olması gerekir. Birkaç yıl önce de böyle bir çalışma yapılmıştı. Sürdürülemedi.

Bir halkın medeni seviyesi sokak hallerinden anlaşılır. Caddelerimizi, sokaklarımızı gerektiği gibi kullanırsak o zaman medeni bir toplum, medeni bir insan oluruz. En lüks arabalara binip cadde ve sokakları kafasına göre işgal edenlere ne demek lazım? Usulünce uyarsan adam üste çıkıyor. Hatta seni suçlu çıkarıyor. Uyarmasan gönlün razı olmuyor.

Kaymakamlık ve belediye el ele vermiş, güzel bir uygulamayı hayata geçirmiş. Dilerim devamlı olur.
.
Bu yazıyı sosyal medyada paylaştım. Bakınız gurbetçi kardeşimiz Abdulkadir Kalın nasıl bir yorum yapmış:

“İnşallah hocam düzelir. Ama benim Boğazlıyan için hiç ümidim yok. Her izine geldiğimizde ayrı bir sorun…Arabaya sürtüp gidenler mi dersiniz, tek yön tabelası olmasına rağmen karşıdan gelip el kol hareketi yapanlar mı dersiniz, aracını yolun ortasına bırakanlar mı dersiniz?.. Bunlara çözüm bulunabileceğini Boğazlıyan için hiç düşünemiyorum.”

Yine de ben umutluyum. Boğazlıyan trafiğinin bir düzene gireceğini umut etmek istiyorum.

05.11.2019
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ