Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

YİĞENİM, NASILSINIZ?



Gıroğlan lâkabıyla maruf Mevlüt Ünal köyümüzün sevilen, sayılan simalarından biriydi. Asıl ismi pek kullanılmazdı. Herkes onu "Gıroğlan"olarak bilirdi. Altmışlı Yıllarda Almanya'ya gidinceye kadar dükkan çalıştırdı Mevlüt emmi. Köyümüzde "Gıroğlan'ın tükanı" bir markaydı. Dükkanda gıda, tekel, tuhafiye... Her şey bulunurdu.


Dükkan iki bölümden oluşmuştu. Birinci bölümde iki, üç masa vardı. Burada üçlü, kaptı kaçtı, pişti, bolüm gibi oyunlar oynanırdı. Diğer bölümde bakkaliye hizmeti verilirdi. Yani bu dükkan köyün hem bakkalı, hem de kahvehanesi konumundaydı.

Gıroğlan, hiç boş durmazdı. Rafları düzenler, masaları derleyip toplardı. Oyun kurardı. Eğer bir eleman yoksa o eksiği tamamlardı. Oyun oynarken bir müşteri gelirse yakın gözlüğünün üstünden bir bakış fırlatır:

-Biraz bekle... derdi.


Gıroğlan Almanya'ya gidince dükkan kapandı."Gıroğlan'ın tükanı"tarih oldu. Boşluğu doldurulamadı, dersem inanın...

Çok da şakacıydı Mevlüt emmi. "Gıroğlan" lâkabından rahatsız olmadı . Eşi Hanım ölünce ikinci evliliğini yaptı. Meşhur Hacı Emin'in odası (Hacımin'in odası),gelin odası oldu.


İki katlı odanın önünde küçük bir balkon var. Bu balkonda Mevlüt emmi yeni eşiyle kahvaltı yapıyor. Hacı Ömer abim dükkandan beri geliyor. Abim, Gıroğlan'ın evladı yerinde. Sakallı... Gıroğlan günlük tıraşını olmadan dışarı çıkmaz. Ne de olsa taze guvaği (güveği). Aslında da giyim kuşamına özen gösterir. Metroseksüel bir adam. İlle sinekkaydı tıraşını olacak. Eeee... Çiçeği burnunda yeni evli...

H.Ömer abim takıldı Gıroğlan’a. Aşağıdan seslendi:

-Selamünaleyküm yiğenim, nasılsınız?

Gıroğlan:

-Aleykümselam abi! Sağ ol, iyiyik...

Mevlüt emminin gelini (yeni eşi) şaşırdı:

-Ne abisi herif?.. Yaşından başından utan...

Gıroğlan sözünü kesti gelin hanımın:

-Saçıyla sakalıyla adamcağız yalan mı söylüyor? O benim böyüğüm...

23.11.2016
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ