Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

NİYET HAYIR!

Oğulcuk’un öncelikle ele alınması gereken sorunlarını sıraladık. En başa su meselesini koyduk. Çatlayıp patlamış su şebekesinin süratle elden geçirilmesini istedik.” Su deposuna su pompalayan elektrikli motora bir şamandıra düzeneği konulmalı. Elektrik ve su israfı önlenmeli.” dedik.

Yolumuzun hali içler acısı. Hem Boğazlıyan yolu hem de köyün içi. İlgi bekliyor. Kültür parkı ve kültür evi projesi (Bazı münafıklar proce diyor!) hayata geçmeli. Köy koruluğunun hali malum.

Bunları yazıp söylüyoruz. Birileri bıyık altından gülüyor. “Güzel güzel anlatıyorsun da bunları yapmak için para lazım. Köy sandığında para ne gezer?” diyorlar. Duyuyorum.

Haklılar tabii. Elde yok,avuçta yok. İş yapmak için elbette para lazım. Para için öncelikle kaynak bulunacak. Benim aklıma köy tüzel kişiliğine ait olan otlakiyenin (mera) kiraya verilmesi geliyor. İlk etapta otlakıyeden elde edilen kira geliriyle acil olan su sorunu çözülür gibi geliyor bana.

Bazıları homurdanacak:”Bizim malımız maşımız nerede yayılacak. Köy otlağı kiraya verilir mi? Kat’iyyen olmaz.” diyecekler. Niye? Daha önce verildi. Akdağlılar’a, Gömürgenliler’e... Kiraya verilmesine sıcak bakılmıyorsa köyümüzdeki hayvancılık yapanlar kiralasın. Yabancı beş veriyorsa köylü üç versin. Ele geçecek parayla çoban çeşmeleri suya kavuşsun. İlk etapta aklıma gelenler: Kolsuz’daki Yayla Çeşmesi, Çardağın Pınarı,Ahmet Pınarı, Rıfat Eroğlu Çeşmesi...

Saniyen Boğazlıyan’dan başlayarak Yozgat ve Ankara’da çalmadık kapı bırakmamalı. Bir heyet kurup ilgililere hali pür melalimizi anlatmalıyız. Kayseri’de olmalı bir ayağımız. Derneğimizle diyalog kurup meselelerimizin çözümü için gayret göstermeliyiz. El ele,gönül gönüle...Birlikte hareket etmeliyiz. “Birileri yapsın. Ben seyredeyim.” yaklaşımı tembelliktir. Birlikten kuvvet doğar. Birlikte yapılan işlerde bereket vardır.

Ağlamayana meme vermezler. Kimse karanlıkta göz kırptığımızı bilemez. Biz projelerimizi sunarsak ilgi göreceğini sanıyorum. Önemli olan samimiyet. İyi niyet.

Niyet hayır, akıbet hayır!

03.04.2014
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ