Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

BİR NAZAR EYLEDİM

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ın güzel bir koşması var. Bu koşmanın ilk dörtlüğünü yazıp rahmetle analım büyük ustayı. Buyrun:
.
“Bir nazar eyledim hoş cemaline
Yaktın bu bağrımı nara sevdiğim
Kemiğim tarak et zülfün teline
Aklına getirip dara sevdiğim”
.
Bu dörtlüğün ilk dizesini durağa kadar alıp kitabıma isim yaptım. Üzerinde uzun zamandır çalıştığım dosyamın adına “Bir Nazar Eyledim” dedim. Neşet Usta sevgilinin hoş cemaline bakmış. Aşk ateşiyle yanmış kavrulmuş. Ben de dost cemaline baktım. Cemal gördüm. İnsanı gördüm. İnsan hallerini kelama, kaleme getirdim.
.
Evet. “Bir Nazar Eyledim” nihayet ete kemiğe büründü. Kitaplaştı. Çok mutlu oldum. Oğulcuklum’dan sonra bu ikinci kitabım. Sevgili oğlum Eren “Bir kardeşim daha oldu.” diyerek sevincini paylaştı. Doğrudur. Bir evladımız daha oldu. Bizim aile gittikçe kalabalıklaşıyor. “Bizim Köyden İnsan Manzaraları-1” de Etkileşim Basımevinde. Dizildi. Kapağına kadar hazır. Bekliyor. Maddi sorun çözülünce o da bizimle buluşacak. Ailemizin bir üyesi daha olacak.
.
“Bir Nazar Eyledim” 216 sayfalık bir kitap. Çok rahat okunacaktır. Temiz baskılı. Gözü, gönlü yormayacak umudunu taşıyorum.
Kitabın dizgi ve baskı aşamasında Yusuf Canan Avan, çok uğraşıp didindi. Teknik hususlarda elinden geleni esirgemedi. Sağ olsun. Kendisine şükranlarımı sunuyorum.
Ben insanı anlattım. İnsan hallerini…Anılar, öykücükler, anlatılar. Nükte, gülümseme, söyleşi tadında deneme, eleştiri ve değinmeler… Hepsi iç içe Bir Nazar Eyledim’de. Okuyunca bazen gülecek, bazen hüzünlenecek, bazen bana kızdığınız olacaktır.
“Bir Nazar Eyledim”in eksikleri yok mu? Vardır. Titiz çalıştık. Ama dikkatimizden kaçan hatalar bulunacaktır. Benim sizden ricam bu hataları bize bildirin. Hem de yazılı olarak. Değerlendirelim.
.
Aziz dostlar. Ben ağır bir yükün altına girdim. Bu yük, maddi sıkıntı. Bu sıkıntıdan kurtulmam için sizin yardımcı olmanızı bekliyorum. Nasıl yardımcı olacaksınız? Gayet basit: Hiç olmazsa bir tane Bir Nazar Eyledim alıp okuyarak. Birkaç tane alıp eşe dosta hediye ederek…Çorbada sizin de tuzunuz bulunsun yahu!
.
Bana şu kanallardan da ulaşabilirsiniz: mustafatmatpl@hotmail.com.
.
Tel: 0505 739 90 29



31.01.2018
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ