Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

PİLAV ŞENLİĞİ

Geçtiğimiz Pazar (30 Haziran) Kepiç Köyü Pilav Şenliği’ne katıldık. Bu yılki altıncısı “Pilav Şenliği’nin. Merkezi Kayseri’de bulunan Kepiç Köyü Kültür, Yardımlaşma,Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği ve muhtarlık düzenlemiş. Okul bahçesinde yapıldı şenlik. Geniş katılımlı bir etkinlikti. Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun da katılımcılar arasındaydı.
Biz de oradaydık. “Biz” derken kimlerden bahsediyorum? Ben, eşim Fatma, Yavaş İsmail (Kalkan) ve eşi Fatik Hanım. Bindik arabamıza. Düştük Kepiç yoluna. Kepiç Oğulcuk’a hepi topu 10 km. Ama Gürden üzeri giderseniz... Yol olsa can baş üstüne. Ne yazık ki Kepiç-Gürden arası yol çok bozuk. Biz de Devecipınar üzeri Kuruhüyük, Darılı derken Kepiç’e ulaştık. Yani 30 km. yol kat ettik. İçler acısı bir manzara. İlgililer neden bakmaz bu yollara? Kepiçliler, Gürdenliler hiç mi ilgilenmezler? Köyler arası diyalog giderek zayıflar haliyle. Gidip gelmezsen olacağı bu kardeşim. Gidip geleceksin, ama yol yok.
Kadim dostum Mehmet Dursun ve eşi Ümüs Hanım bizi candan karşıladılar. Kendilerine teşekkür ederiz. Dernek Başkanı Mustafa Adıbelli de çok ilgilendi doğrusu. Hatta konuşmam için öneride bulundu. Ama bir hazırlığım yoktu. Doğaçlama konuşmayı da beceremem.
Şenliği saat 13.00’da başladı. Dernek Başkanı Mustafa Adıbelli uzun bir konuşma yaptı. Dernek çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Köy Muhtarı Yahya Lale az ve öz konuştu. Alandaki Kepiçlileri ve konukları selamlayıp “Hoş geldiniz!” dedi. Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun da konuştu. Benim en çok dikkatimi çeken Kepiç Köyü sokaklarına 26 bin metrekare kilit taş döşendiği bilgisiydi. Çok şaşırdım ve imrendim Kepiç’e. Nasıl imrenmezsin? Bizim Oğulcuk sokaklarına bu yıl döşenecek 4 bin metrekare ile birlikte ancak 6 bin metrekare kilit taş döşenmiş olacak. Vay ki vay!..
bin yıl öncesinden kalan Roma Anıt Mezarı restorasyon çalışmaları da yine Vural Coşkun’un ve derneğin gayretiyle başlatılmış. Kısa sürede bitirilecek.
Şenliğinde Nedim Avcı Kepiç’le ilgili kendi yazdığı şiirlerini okudu. Uzun uzun alkışlandı. Ve müzik…Orkestra hiç susmadı. Oyun havaları, halaylar ve Mahzuni’den ezgilerle kulaklarımızın pasını sildi müzisyen kardeşlerimiz. Piyango çekilişi yapıldı. Yarışmalar da şenliğe ayrı bir renk kattı.
Roma Anıt Mezarı’na uğradık. Biz Roma Anıt Mezarı’na “Yapı” deriz. Restorasyon çalışmaları nedeniyle kapalıydı. Dışarıdan gözledik. Derneğin çabalarıyla piknik alanı yapılmış Yapı’nın hemen yanı başına. Tuvaletleri, oturma alanları oldukça düzenli. Dönüşte Gürden yolunu kullandık. Ham yol. Bir de yer yer pancar sulaması nedeniyle yol yol olmaktan çıkmış. Oldukça meşekkatliydi. Zar zor Gürden’e geldik.
Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun’dan bu yola bir el atmasını rica edeceğim. Biliyorum ki Sayın Coşkun Kepiç-Gürden yolunu isterse yaptırır. Asfalt olmazsa stablize olsun. O da hiç yoktan iyidir.
Biz de Oğulcuk’ta böyle bir etkinlik yapacağız. Bunun hazırlıkları var. Bakalım hayırlısıyla…
Kepiç Köyü Pilav Şenliği’ni düzenleyen Dernek Başkanı Mustafa Adıbelli ve yönetim kurulu üyelerine, Muhtar Yahya Lale’ye ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ