Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

KESKİN SİRKE

“Keskin sirke küpüne zarar.” Ne kadar doğru.Keskin sirkenin zararı küpüne. Küp kırılır,sirke dökülür.Emekler ziyan olur.Ziyan ömre zarardır.Hem en değerli nakit olan zaman boşa gider. Hem de maddi açıdan bir bedeli vardır her zararın.Eksi hanesine yazılır.

İşte bazı Fenerbahçe taraftarlarının son çılgınlığı.Keskin sirkenin küpüne ne kadar zarar verdiğinin çarpıcı bir örneği.Fenerbahçe’nin kendini bilmez bazı taraftarları Avrupa Kupası maçlarında taşkınlık yaptı.UEFA Fenerbahçe’ye seyircisiz oynama cezası kesti. Fenerbahçe, son oynadığı Avrupa Kupası maçında taraftarından yoksun çıktı sahaya.Bate Borisov’u yenip son on altıya kaldı.Ne yazık ki sevinemedi.Sebebi maç esnasında yine bazı kendini bilmezlerin sahaya paraşütlü meşale atmaları...

Bu sebeple UEFA,Fenerbahçe’ye bir maç seyircisiz oynama cezası verdi.Ayrıca Avrupa Kupası’ndan bir yıl süreyle men edilecek Fenerbahçe.Bu uygulama iki yıl ertelendi.Taşkınlık tekrarlanırsa hemen uygulanacak.

Bakar mısınız şu delilerin zoruna? Fenerbahçe’nin imajı bazı kendini bilmezler yüzünden zedelendi.Fenerbahçe’nin uğradığı maddi kayıp da cabası...

Bir deli bir kuyuya bir taş atar.Kırk akıllı çıkaramaz.Şimdi Fenerbahçe yönetimi bunu yapanları araştırıyor.Bulursa iş mahkemeye yansıyacak.Kulübün uğradığı maddi ve manevi zararların tazmini için hukuki süreç başlatılacak.

Bu zamana kadar yapılmaması hataydı.”Bir dana,bir ahırı b.klar.” Böylesi kendini bilmezlerin yaptığı yanına kâr kalırsa Fenerbahçe’nin canı daha çoook yanar.

Ya Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’e ne demeli? Ordu maçının devre arasında hakem Serkan Çınar’a tepkisi yüzünden tribüne gönderilmişti Terim. PFDK Terim’e “Sportmenliğe aykırı hareket” başlıklı 36.maddeden üç maç ceza verdi. Ne olacak şimdi? Eskişehir,Gençlerbirliği ve Kayseri maçlarında takımın başında olamayacak.Gördünüz işte keskin sirkenin küpüne zararını.Dilim seni dilim dilim dileyim...Başıma geleni senden bileyim.

Diline hakim olmak,öz denetimini elden bırakmamak hele Galatasaray gibi güzide bir ekibin hocası için ehemdir.Gerçi Ordu maçından sonra açıklama yapan Galatasaraylı Selçuk:”Hocamızın tribüne gönderilmesi bizi motive etti.”diyordu.O sayede 2-0 geriden gelip 4-2 kazanmışlar müsabakayı. Kendileri öyle diyor.Üç maçlık cezanın böyle bir motivasyon yapıp yapmayacağını hep birlikte göreceğiz bakalım.

03.03.2013
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ