Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

YAMALI HİZMET (!)



Haber, Seyfi Çelikkaya imzasını taşıyor. Haberin başlığı “Yozgat Köylerine Yamalı Hizmet”.

Başlık harika. “Yamalı bohça” dan yamalı hizmete. Nedir yamalı bohça? Birbirini tutmayan, birbiriyle uyuşmayan, tutarsız unsurlar taşıyan nesnedir yamalı bohça. Hizmetin yamalısı da alelusul, baştan savma yapılan iş oluyor kanımca.

4 Nisan’da Yozgat Gazetesi’nde yer alan haberi bir anımsayalım:” Yozgat'ta köylerin altyapısını iyileştirilmesine yönelik yol yenileme, yapım, onarım çalışmaları kapsamında bu yıl 21 bin 263 ton malzeme alınarak, bozulan yollarda yama çalışması yapılması kararlaştırıldı.

...

Asfalt köy yolu yapımının yanında bozulan yolların tamiri için 21 bin 263 ton yamama malzemesi alınarak, yamalama çalışması yapılacağı kaydedildi.”

Bir fotoğrafla desteklenmiş haber. Fotoğrafta asfalt yüklü damperli kamyondan asfalt yolun sol tarafına bir çalışan asfalt atıyor kürekle. İki işçi de yine kürekle bu malzemeyi yazalıyor bozulan kesime. Küreğin ucuyla. Yetkililer başlarında...

Gayriihtiyari güldüm. Böyle yamalı yol onarımının yabancısı mıyım? Yamalı hizmetin aşinasıyım ben. Bizim Oğulcuk yolu yılda iki sefer yamanır. Hepi topu 10 km.lik yolun sürekli bozulan kısımları sözüm ona elden geçirilir. Gel gör ki ekipler Boğazlıyan’a dönmeden yamalar bozulur. Çünkü bu kısımların alt yapısı bozuktur. Yama tutmaz.

Köy yollarıyla ilgilenen birim yetkilileri, teknik elemanları bunu bilmezler mi? Bilirler. Bilirler de ilgilenmezler. İşin üstün körü yapılmasına göz yumarlar. Neden böyle olur? Biraz da bizlerin ilgisizliğinden, duyarsızlığımızdan...

Defalarca yazdım. Bu fiziki alt yapısı bozuk olan kısımlar yama vurmak yerine gerektiği gibi onarılsa sorun çözülecek. Geçen yılın son aylarında Yozgat milletvekillerine mesaj gönderdim. Başbakana, cumhurbaşkanına aynı mealde yazılar yazdım. Cumhurbaşkanlığından ve başbakanlıktan yazımın ilgili kurumlara ulaştırıldığına dair bilgi aldım.

Yozgat Valiliği İletişim biriminden valiliğe de yolumuzun durumunu, hal-i pürmelalimizi anlatan bir istida sundum.

Herhalde baharın gelmesi bekleniyor gereği için. “Yamalı Hizmet” kervanı bizim köye de uğrayacaktır umudundayım. Bu sefer yamamak yerine bozuk kısımların alt yapısı sağlamlaştırıldıktan sonra asfaltlama çalışması yapılır da bu sıkıntıdan kurtuluruz inşallah...

Oğulcuk köyünün içinde ana yollar kanalizasyon çalışması sırasında kazıldı. Bu kısımlar kapatılıp öylece bırakıldı. Asfaltlama çalışması hiç yapılmadı. Bu kesimlerin de asfaltlanması gerekiyor.

Bu sefer iş kitabın kavlince yapılır umudunu taşıyorum. Yamalı Hizmet kervanına çalışmalarında başarılar diliyorum.

10.04.2015
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ