Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

YOL,SU,TEMİZLİK

Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal 2012’yi değerlendirmiş. 2013’ün yol ve su çalışmaları için daha verimli geçeceğini beyan etmiş.Sayın Başkan 2012’nin belediye hizmetleri açısından pek verimli geçmediğini ifadeyle 2013’te belediye hizmetlerinin daha verimli olacağı sözünü vermiş.

Bu açıklamaları gazetemizden okudum. İnşallah sözde kalmaz.

“Boğazlıyan’ın en önemli üç sorunu nedir?” diye sorsalar tereddütsüz:”Yol,su,temizlik...” derim.Boğazlıyan’ın caddeleri,sokakları bir türlü düzelmez.Çarşıdan çıkıp mahallelere yönelirseniz sokakların içler acısı durumunu görürsünüz.Doğal gaz çalışması,kanalizayon ve saire...İçler acısıdır.Bu sebepten yazın toz,duman; kışın çamur deryasıdır.

Ana caddeler iki taraflı araçların doğal park yeri durumundadır.Bazen yan yana park eden araçlar yüzünden ancak bir taşıt geçecek ölçüde daralır yol.Ne gam...

Eski Sanayi’nin durumu felaket.Terk edilmiş dükkanlar pislik içinde.Tam bir çöplük...Mezbelelik. Kovboy filmlerindeki terkedilmiş kasabalar gibi. Buraların temizlenip düzenlenmesi lazım.Nasıl olacak bu? Dükkan sahiplerini çağıracaksın."Temizle kardeşim şu yıkıntıyı..." diyeceksin.Temizlemeyenin yerine temizletip faturayı mal sahibine çıkaracaksın.Yasal prosedür buna müsait olmalı. Yeter ki ilgilen.Yani bir yol bulunmalı bu mezbelenin ortadan kaldırılması için.

Terminalin haline ne demeli? Pazar yerinin durumu öylesine...Boğazlıyan Belediyesi buraların temizliğini niçin yapmaz veya yaptırmaz? Terminaldeki işletmecilerle ve pazar yeri esnafıyla bir araya gelip özellikle temizlik sorununa acilen bir çözüm bulunmalı.

Terminal ve Pazar yeri Boğazlıyan’ın vitrini. Bu mekanların temiz olması çok çok önemli.Dışardan gelenlerin ilk görecekleri ve not verecekleri yerler buralar.

Yol çalışmaları,su arıtma tesisi, içme suyu getirme projeleri imkan meselesi.Paraya bakıyor.Ama bir kentin temizliği de belediyenin asli görevi. Sanırım temizlik sorunu o kadar maddi yük getirmez belediyeye. Organize,ilgi ve duyarlılık ister.

Sayın Özdal, Boğazlıyan’ı modern,yaşanabilir bir kent yapmak için 2013’te daha gayretli çalışacaklarını vaat ediyor. Dileriz sözde kalmaz. Hayata geçer.

05.02.2013
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ