Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

BOĞAZLIYAN KENT MÜZESİ ÜSTÜNE

Yine, yeniden Boğazlıyan Kent Müzesi.  

Konuyla ilgili yazdım, konuştum. Boğazlıyan Kent Müzesi’nin Boğazlıyan’a değer katacağını anlattım. Görüşlerimi sosyal medyada paylaştım daha önce. 20 Ocak 2022’de Yozgat Gazetesi’nde yayınlandı Boğazlıyan Kent Müzesi’yle ilgili makalem. 

O gündür bu gündür ulaşabildiğim herkese Boğazlıyan Kent Müzesi'ni anlatıyorum. Hiç karşı çıkan olmadı. Bu da beni cesaretlendirdi.

Malum olduğu üzere Boğazlıyan eski cezaevi binası boş. Bu binanın tadilat yapılarak Boğazlıyan Kent Müzesi olması bizim arzumuz.  Bunu anlattım gazetede yer alan makalemde.  Özetle dedim ki: 

 boğazlıyan Belediyesi, Şeker Fabrikası, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası, siyasi partiler ve diğer sivil toplum kuruluşları el ele verirse Boğazlıyan Kent Müzesi’ne kavuşur. Yer hazır. Un var, şeker var, yağ var. Geriye helva yapmak kalıyor. Gökhan Başkan’dan bu meseleye el atmasını bekliyorum. 

 

Boğazlıyan’a bir kent müzesi  çok şey kazandırır. Bir çekim merkezi olur kent müzesi. Eski bir cezaevinin müze olması Boğazlıyan’a değer katar.” 

Bu yazıyı ve Kadirli Kent Müzesi’ni anlattığım makaleyi Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar’a gönderdim sosyal medya kanalıyla. Sayın Başkan iki cümle ile cevap verme lütfunda bulundu: ”Projelerimiz içinde var. İnşallah onu da yapacağız.” 

Bu güzel dönüş beni sevindirdi. Umutlandım. Yozgat milletvekillerine ilettim Boğazlıyan Kent Müzesi’yle ilgili görüş ve düşüncelerimi. MHP İstanbul Milletvekili Feti Yıldız’a da yazdım. Ayrıca Yozgat Gazetesi’nde “Yozgat Seçmenlerinden Milletvekillerine” sütununda milletvekillerimize açık ileti yazdım. Sayın Ali Keven’le telefonla görüştüm. Her türlü desteğe hazır olduğunu söyledi. Feti Yıldız da danışmanı Özlem Hanım aracılığıyla konuyla ilgileneceğini iletti bana. Kendilerine teşekkür ediyorum. 

Milletvekilimiz Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanı olması bizim için büyük şans. Eski ceza evi binasının Boğazlıyan Belediyesi’ne devri kolay olacaktır. Bu hayırlı hizmet için Sayın Bekir Bozdağ’ın da destek vereceğini sanıyorum. 

Boğazlıyan Kent Müzesi, Boğazlıyan’ın ve çevre köylerin ortak hafızası olur. Kültür değerlerimiz kayıp olup unutulmaktan kurtulur. Bu hayırlı hizmet için kolları sıvama zamanıdır. Bu projenin bir an önce hayata geçirilmesini Belediye Başkanı Gökhan Coşar’dan bekliyoruz. 

 

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ