Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

HAYIRLI OLSUN

Cefat Kâ (Cevat Aksoy)çok bekledi. Rahmetli, eski tüfek. Yıllarca muhtarlık yaptı Oğulcuk’ta.İyi siyasetçi.Ağzı laf yapar. Bir muradı vardı.Oğulcuk Barajı’na oltayı atıp balık tutmak:

“Oturacağım barajın kenarına.Salacağım oltayı suya. Ondan sonra emanetçi emanetini alsın.”derdi. Muradı gözünde kaldı.Çaldı küs-i rahil.Göçtü öte dünyaya Cefat Kâ...Oğulcuk Barajı’ndan balık tutmak kısmet olmadı rahmetliye.

Müjdeler olsun Cefat emmi!..Temeli atıldı Oğulcuk Barajı’nın.Bir buçuk yıl sonra su tumaya başlayacak barajımız.Gerçi resmiyette “Gölet” geçiyor adı ama koskoca bakan yalan mı söylüyor yahu.Temel atma töreninde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu neden baraj yerine gölet dediklerini açıkladı.İşi hızlandırmak için “Gölet” denilmiş.Barajın yapılması için bürokrasi,teknik mevzuat ve bunun gibi teferruat işin gecikmesine sebep olurmuş.Bakan bey öyle dedi.Gölet bitince baraj adı yazılacakmış tabelaya.

Adı ne olursa olsun.Bir an önce yapılsın da...Ha Ali Memmet,ha Memmet Ali.Adına takılıp kalmayalım dostlar.

Göletimiz 18 ayda bitecek.Müteahhit Mehmet Alptekin söz verdi.Hem de bir taahhütname imzalandı huzurda.İşveren konumunda Bakan Veysel Eroğlu ve Müteahhit Mehmet Alptekin imza koydu taahhütnameye.Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da tanık sıfatıyla imza attı.Aha ben de şuracığa yazıyorum:”Oğulcuk Göleti 30.12.1914’te saat l4.59’da bitirilip teslim edilecek.”Duyduk duymadık demeyin.

Oysa bu barajın alt yapı çalışmalarının ne zaman başladığına benim aklım “gıt” yeter.Su ölçümü hizmetini veren dört Oğulcuklu emekli oldu.Bunları isim isim yazayım:Rıfat Şenel,Muammer Altun,Tahsin Topaloğlu,Ahmet Şenel. Varın hesap edin artık bu barajın su kapasitesini...Su ölçümü, Orta Çayır’a DSİ’nin kurduğu bir cihazdan yapılırdı.Cihaz da özün içine dikilen demir kazık.Kazığa sayıların yazıldığı bir levha çakılmış.Sabah ve akşamları görevli eleman gider, özden akan suyun miktarını cihaza bakarak kaydederdi.İlk görevli Rıfat abi idi.Gelirdi Yakup’un Kahvesi’nde Sultan’ın Halil’e (Halil Taş) takılırdı:

“Elini ayağını topla baldırı çıplak.Devlet memuru var karşında.”

Halil abi sinirlenirdi:

“Gazzık (Kazık) memuru...Çobandan memur mu olur ulan?”

Rıfat abi lafın altında kalır mı?

“Benim gazzığım var.Ya senin nen var kokmuş?..”

Rıfat ve Halil abilerin bu takılmaları kahkaha rüzgarı estirirdi mekanda. Bu diyaloğun ardından okey faslına geçilirdi. Oyunları da bir alemdi bu muhteremlerin.

Yılan hikayesine dönen barajımıza başlandı çok şükür.Şimdi 2014’ün sonuna çevrildi gözlerimiz.Bakalım zamanında bitirilebilecek mi Oğulcuk Göleti?

Biraz da temel atma töreninden bahsedelim.Oğulcuk Göleti’nin yanı sıra Yozgat’ta yapılacak olan 22 tesisin temeli de Boğazlıyan’da atıldı.Yozgat’a l85 milyon liralık yatırım yapılıyor.Başbakan yardımcısı ve bir bakan geliyor Boğazlıyan’a.Günlerden cumartesi. Boğazlıyan pazarının kurulduğu gün. Boğazlıyan’da yer yerinden oynamalı değil mi? Yok efendim. Tören alanına gelenlerin çoğu DSİ şapkasını alınca çekti gitti. Ben şahsen çok üzüldüm. Bu memleket bahsidir.Partili partisiz tüm Boğazlıyanlılar orada olmalıydı.”Boğazlıyanlılar” derken köyleri de kastediyorum.Başbakan Yardımcısı ilimizin milletvekili aynı zamanda.Yatırımcı bir bakanlığın patronuyla ayağımıza gelmiş.Bu fırsat kaçırılır mıydı?

Ne yazık ki kısır çekişmeler,sen ben kavgası bizi birbirimizden uzaklaştırıyor.Olan da Boğazlıyan’a ve Boğazlıyanlılar’a oluyor.


16.09.2013

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ