Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

SITMAPINARI ŞENLİĞİ

Pazar günü (11 Ağustos) Felahiye’de Sıtmapınarı Şenliği vardı. Felahiye ve Köyleri Kültür Dayanışma Derneği düzenlemişti şenliği. Felahiye Kaymakamlığı ve Felahiye Belediyesi de şenliğe katkı sunmuştu.
Adına yıllardır şenlik yapılan Sıtmapınarı bir antik çeşme. Binlerce yıldır akmaya devam ediyor. Geçen yıl aslına uygun olarak onarıldı. Hani buna “restore etmek” diyorlar. Restore edildi Sıtmapınarı. Çevre düzenlemesi de yapılmış. Güzel olmuş.

Felahiye, Kayseri'nin küçük ilçelerinden biri. Nüfusu altı bin civarında. Daha önce Yozgat-Boğazlıyan'a bağlı bir belde konumunda idi. Kayseri'ye transfer olup 1957'de ilçeliğe terfi etmiş Felahiye.

Sıtmapınarı, Felahiye’nin göz bebeği. Hem bir kültür mirası olarak hem de Felahiye’nin tanıtımında bir önemli figür. Nitekim Felahiye Belediyesi logosunda Sıtmapınarı da yer almış. Yerinde bir uygulama.
Sıtmapınarı ,Felahiye’nin batı çıkışında Boğazlıyan yolu üzerinde yer alıyor. Öz üzerindeki köprüyü geçtikten sonra yolun sağında. Yolun solunda alt tarafta öz kenarına güzel bir alan yapılmış. Çok temiz ve düzenli. Bu alanda yapılıyor Sıtmapınarı Şenlikleri. Işıklandırılmış. Gölgelikleri, oturma yerleri muntazam. Masa sandalye konmuş gölgeliklere. Alan giriş kapısının yan tarafları ürün teşhiri için ayrılmış. Bu bölümde biz de kitaplarımızı imzaladık. Felahiyeli halk bilgisi araştırmacısı, şair ve yazar Kadir Acı beni hiç yalnız bırakmadı. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

Felahiye Kaymakamı Nazlı Demir’e ve Belediye Başkanı Vural Coşkun’a kitaplarımı takdim ettim. Ayaküstü birkaç cümle de olsa konuştuk. Kendilerini daha sonraki bir zamanda makamlarında ziyaret edip çaylarını içeceğim.
Dernek Başkanı Ahmet Tektaş çok yoğundu. Hep ayaktaydı. Kendisiyle de kısa bir görüşmemiz oldu.
Sıtmapınarı Şenlikleri hakikaten adına yakışır güzellikte idi. Şenlik gününün Felahiye Kaymakamı Nazlı Demir’in doğum gününe rastlaması güzel bir sürprizdi. Katılım fevkaladeydi şenliğe. Ancak Felahiyeli şair ve yazarların birçoğunu göremedim. Keşke onlar da aramızda olsalardı…

Şenlikte protokol konuşmalarından sonra dostum Kadir Acı’nın okuduğu “Bir Zaman”şiiri taktir topladı. Kadir Beyi gelip masada kutlayanlar oldu. “Bizi geçmişe götürdün” diyerek Kadir Beyi alkışladı Felahiyeli dostlar.

Buradan Boğazlıyan’a geleceğim. Diyeceğim ki: “Boğazlıyan Pancar Festivali niçin yapılmaz?” Felahiye yıllardır Sıtmapınarı Şenlikleri’ni başarıyla yapıyor. Boğazlıyan da bu işin altından kalkar. Yeter ki istensin. Belediye, Şeker Fabrikası ve sivil toplum örgütleri el ele verirse hayata geçer Boğazlıyan Pancar Festivali.

Sıtmapınarı Şenlikleri’nden biraz erken ayrıldık. Biz alandan çıkarken türküler söyleniyordu. Halay çekiyordu gençler.
Sıtmapınarı Şenlikleri’ne katkıda bulunan, emek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ellerine ve emeklerine sağlık diyorum.

13.08.2018
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ