Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

ŞEHİT KEMAL

Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey Ermeni tehcirinde ihmali olduğu gerekçesiyle yargılandı ve idam edildi. Asıl suçlu İttihat ve Terakki’nin ileri gelenleri Enver, Talat ve Cemal Paşalar’dı. Asıl onların yargılanması gerekiyordu. Ama onların yerine Kemal Bey kurban edildi. Takvimler 10 Nisan 1919’u gösteriyordu. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi 14 Ekim 1922’de Kaymakam Kemal Bey’e “Milli Şehit” payesi verdi. Çocuklarına maaş bağlandı. 

Boğazlıyan, Kaymakam Kemal Bey’i unutmadı. Hükümet Konağı önüne anıtı yapıldı Kaymakam Kemal Bey’in. Bir mahallesine Kaymakam Kemal Bey’in adı verildi. Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesi ve Kaymakam Kemal Bey İlkokulu  onun aziz hatırasını yaşatıyor. 

MHP İstanbul Milletvekili Feti  Yıldız bir kanun teklifi hazırladı. Boğazlıyan isminin Şehit Kemal olması için hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığına verdi. 

Feti Yıldız benim okul arkadaşım. Kendisi Devecipınarlı’dır.  Şimdi Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesi olan Boğazlıyan Ortaokulu’nda aynı sınıflarda okuduk. Kayseri Sümer Lisesi’nde de okul arkadaşlığımız devam etti. Okul bittikten sonra bir daha görüşemedik. İstanbul’da avukat olduğunu biliyordum. Geçenlerde  muhtarımız Kemal Yalçın Feti Yıldız’ın selamını getirdi. Aleykümselam. Uygun bir zamanda Ankara’ya gideceğiz ve kendisiyle görüşeceğiz. 

Boğazlıyan’ın adının Şehit Kemal olarak değiştirilmesi bence uygun değildir. Boğazlıyan isminin değiştirilip Şehit Kemal olması yerine Boğazlıyan’a büyük bir sanayi tesisi, bir fabrika yapılmalı. Bu tesise Şehit Kemal ismi verilmelidir. 

Boğazlıyan’da Şeker Fabrikası var. İlçenin ekonomisine katkısı  büyük. Boğazlıyan’ın doğalgaza kavuşması  Şeker Fabrikası sayesindedir. Eğer Şeker Fabrikası olmasaydı Boğazlıyan doğalgazla tanışamazdı. 

Bunun gibi birkaç tane daha fabrika olsa iş sahası açılır. Ekmek kapısı… Boğazlıyanlı gençler dışarı gidip iş aramaz. Boğazlıyan’ın çehresi değişir. 

Feti Yıldız’la yüz yüze görüşmemizde bunları söyleyeceğim. Oğulcuk Göleti yıllardır bitirilemedi. Bu gölet faaliyete geçtiğinde binlerce dönüm arazi suya kavuşacak. Üreticinin yüzü gülecek. Asıl bu meseleleri takip etmeli vekillerimiz. Gerçi Feti Yıldız İstanbul Milletvekili. Ama bu toprakların çocuğu. Bizim de vekilimiz. Bizim meselelerimize sahip çıkacağına eminim. 

Sayın vekilimizin Boğazlıyan’ın ismi yerine Boğazlıyan’ın  sosyo ekonomik yapısını değiştirecek yatırımlarla ilgilenmesini beklerim.  Benim bir arkadaş olarak Feti Yıldız’a tavsiyem budur. 

Boğazlıyanlı kadir kıymet bilir. Boğazlıyan’a hizmet edeni unutmaz.  Feti Yıldız Boğazlıyan’ı ekonomik yönden güçlendirecek yatırımlar için gayret göstermelidir.  

Boğazlıyan, Boğazlıyan olarak kalsın. Boğazlıyan’ın çehresi sanayi yatırımlarıyla değişsin istiyorum. Sevgili arkadaşımdan Boğazlıyan’a yapılacak yatırımlar hususunda yardım ve alâka bekliyorum. 

 

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ