Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

“BİR PULSUZ DİLEKÇE”



Uğur Mumcu’nun bir kitabının adıdır Bir Pulsuz Dilekçe. Okunması çok gerekli bir kitaptır. Bir kara mizah anıtıdır.l970’li yıllarda devlet kademesindeki çeteleşmeyi, laçkalıkları anlatır. Bu yönüyle bu gün bile günceldir Bir Pulsuz Dilekçe.

Gelelim bir tarihte bana ulaşan pulsuz dilekçeye. Bahse konu dilekçe İlhan Taş imzasını taşıyor. İlhan Taş, emekli emniyet mensubu. Yıllarca polis ve komser olarak çalıştı emniyette. Yurdun değişik yörelerinde görev yaptı. Şimdi Kayseri’de mukim. Yazları bir ayağı köydedir. Toprağı ve yeşili sever. Hiç boş durmaz. Boş zamanlarında Kültür Park’ın temizliği ve düzeniyle ilgilenir. Kültür Park caminin de içinde yer aldığı bir mekan. Köyün tarihini günümüze taşıyan kültür eserleri, hemen girişin sol yanında, bahçe duvarına bitişik bir bölümde sergileniyor. Çam ağaçları, kayısı ve üzüm asması Kültür Parkı’nın güzellikleri. Buradaki söyleşilerin tadına doyum olmaz.


İlhan, bir gün Kültür Park’a giren çocukları uyarmış:

-Oğlum...Kapıyı açık bırakıyorsunuz. Mal maş giriyor. Bahçeyi kirletiyorlar. Hadi gidin kapıyı kapatın.

Metin Kahraman’ın torunu Bekir ve arkadaşları. Bekir hiper aktif... Mazarat mı mazarrat. Düz duvara tırmanıyor. Bekir, kapıyı örtüp giderken İlhan’a diklenmiş:

-Sana ne? Cami senin mi?

İlhan:

-Kimin camisi benim değalise?..

Bekir:

-Mıkdat emminin camisi...demiş ve uzaklaşmış oradan.


Sözü uzattık değil mi? Kültür Park’ta otururken İlhan bana dedi ki:

-Bir dilekçem var hocam. Bunu yayınla. Ben müritlikten istifa ediyorum.

Gülüp geçtik. Aynı günün akşamı Nedim Canyakar kapımızı çaldı. Elindeki parşömeni uzattı:

-Bunu İlhan abi gonderdi, dedi. Açtım okudum. İlhan’ın arzuhalini taktimimdir:

.

“Şıh Hazretlerine

Yaklaşık on yıllık (yıldır) müritliğinizi yapmaktayım. Yapmış olduğum müritlikten onur duyuyorum. Üzüntülerimi belirterek baz(ı) Şıh’a yakışmayacak sözlerden ötürü azatımı istiyorum.

Baş mürit vasıtasıyle Şıh Hazretlerine iletilmesine (i) saygılarımla arz ederim.

(Tarih) llhan Taş

(İmza)”

.

Dilekçe bu kadar. Virgülüne dokunmadım. Bu dilekçe Baş mürit(!) Hurşut Can eliyle Şıh Hazretlerine iletilecek. Bakalım Şıh Ömer dilekçeyi işleme koyacak mı? Bakacağız ve doğal ki sizleri haberdar edeceğiz.



Şıh, iki tane bizim Oğulcuk’ta. Biri Ömer Güngör, diğeri Kubilay Ünal. Bunların şıhlıkları nerden geliyor? Başka bir yazıda arz edeceğim efendim. İlhan, istifa etmeden önce Şıh Ömer’in müridi imiş . Meselenin aslını astarını soruşturalım. Tarafları bir de biz dinleyelim. Görelim ayineyi devran ne gösterir?

18.02.2016
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ