Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

DUYARLI OLMAK

Geçtiğimiz pazar Felahiye'ye yolumuz düştü. Akşam yakını ihtiyaç gidereceğiz. Meydandaki genel tuvalete uğradık. Erkeklere mahsus bölüm açık, bayanlarınki kapalıydı. Bir lokantaya gittik. Tuvaleti arızalıymış. Bir caminin tuvaletinde ihtiyaç giderebileceğimizi söylediler. Biz fazla beklemedik. Gazetemizi aldık. Markette alış veriş...Düştük Boğazlıyan yoluna.
.
Felahiye çıkışında Sıtma Pınarı var. Tarihi bir eser. Taa Roma döneminden kalma. Durduk. Şifalıdır suyu Sıtma Pınarı'nın. Su alacağız. Heyhat... Sıtma Pınarı'ndan su alamadık. Çünkü havuzun önü kapalıydı. Su geriye vuruyordu. Bizim gibi gelenler söylene sokrana eli boş döndüler.
.
Ben olan biteni bir dilekçeyle Felahiye Belediye Başkanlığına ilettim. @ postayla yazdığım iletide şöyle dedim:
.
"Ben emekli öğretmenim. Boğazlıyan'ın Oğulcuk köyündenim.18.06.2017 Pazar günü Felahiye'deydik eşimle. Kayseri'den gelirken "Felahiye üzeri gidelim" dedik. Akşam üzeri Felahiye'ye geldik. Meydandaki genel tuvalette ihtiyaç gidereceğiz.Bayanlar bölümü kilitliydi.Eşime dedim ki:"Ben dışarda bekleyeyim.Sen ihtiyacını gider erkekler bölümünde." Çekindi. Bir lokantaya gittik. İftar yakın.Kıymalı siparişi verdik.Tuvaletleri çalışmıyormuş, arızalıymış! Hanım açtı ağzını, yumdu gözünü."Felahiye'nin neden böyle geri kaldığını anladım. Dışarıdan gelen bir yabancı ne yapacak? İhtiyacını nerede giderecek?"dedi.
.
Sıtma Pınarı'na geldik. Bizden önce gelenler de var. Su alacağız. Sıtma Pınarı'nın havuzunun önü tıkanmış. Su geri vuruyor.Haliyle temiz su alabilmek mümkün değil. Sizden istirhamımız havuzun tahliye kanalının önünün açılması. Havuzun temizlenmesi. Su birikip geri vurmasın. Lütfen ilgilenin. Biz oradayken birkaç özel araba daha geldi su almak için. Söylenip sokrandılar. Biz de söylendik. Şimdi yazılı olarak iletiyorum. Lütfen ilgilenin. Sıtma Pınarı Felahiye'nin tartışmasız en önemli kültürel değeri. Bunu korumak hepimizin görevi. Havuzun temizlenmesini,kapanan tahliye yolunun bir an önce açılmasını diliyorum. Saygılarımla."
.
Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun, telefonla aradı. Tuvaletin 7/24 açık olduğunu, bakım ve temizliğinin düzenli olarak yapıldığını söyledi. O an için bir aksilik olabileceğini belirtti.
.
Sıtma Pınarı'nın restorasyonuna başlanacağını müjdeledi. Bayramdan sonra Sıtma Pınarı'nın aslına uygun olarak restore edileceğini bildirdi. Sıtma Pınarı'nın havuzunun kanalını zaman zaman çocukların poşetle kapadığını söyledi. Hemen zabıta ve temizlik ekiplerini gönderip Sıtma Pınarı'nın temizliğini yaptırdığını iletti bana. "Aslında Sıtma Pınarı Vakıflar'a bağlı. Ama biz temizliğini ve bakımını yaptırıyoruz. Buna rağmen bazen bu gibi aksilikler oluyor."dedi.
.
Sayın Başkan Vural Coşkun'a teşekkür ettim. Sesimize kulak verdiği için. Duyarlılığından dolayı...
Vatandaş olarak biz de duyarlı olabilsek keşke.Felahiye için önemli bir tanıtım figürü Sıtma Pınarı. Bu kültür değerlerimizin üzerine titremeliyiz dostlar. Sıtma Pınarı'nın bir benzeri daha yok. Bunları sahiplenmeli, gözümüz gibi korumalıyız.

19.06.2017
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ