Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

15 ARALIK, SAAT 15

Bu tarihi başlığa koydum. Önemli olduğu için. Önemi şurdan geliyor: 2013 ortalarında temeli atılan “Oğulcuk Göleti” bu yıl 15 Aralık’ta  bitirilecek. Gölet su tutmaya başlayacak. Eğer verilen sözler tutulursa…Sözler tutulmazsa gölet de su tutmaz doğal olarak.
.
 Neden böyle karamsarım? Şundan: Oğulcuk Göleti 31 Aralık 2014’te saat 14.53’te bitirilip teslim edilecekti. Yıl 2021.
Aradan tam tamına 7 (yedi) yıl geçti. Gölet henüz bitirilemedi. Artık bol keseden vaatlere itibar etmiyoruz.  Boş sözlere karnımız tok.
.
Siyasilerimize bakarsanız işler yolunda. Ama sahaya baktığımızda hiç de öyle değil. Sözde kalan vaatlerden bıktık usandık. İcraat önemli.
.
Ben merak ediyorum. 2013’te Boğazlıyan Hükümet Meydanı’ndaki toplu temel atma töreninde, Yozgat genelinde 22 tesisin temeli atılmıştı. Acaba bu tesislerden kaç tanesi bitirildi? Yoksa onlar da Oğulcuk Göleti gibi yarı buçuk, boynu bükük hallerde mi?
.
 19 Haziran’da Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Oğulcuk Göleti inşaat sahasında incelemelerde bulundu. Beraberindekilerle Oğulcuk’a uğradı. Rahmetli Resul Karaca’nın evine taziye ziyareti yaptı. Ayaküstü Bu gölet meselesini konuştuk. Vekilimiz göletin bu yılın sonunda bitirileceğini söyledi. Tarih ve saati de Milletvekili Yusuf Başer verdi:
-Oğulcuk Göleti 15 Aralık’ta saat 15’te su tutmaya başlayacak, dedi.
 Ben:
 -Sayın vekilim, bu tarihi yazıyorum, dedim.
 -Yaz hacım, karşılığını verdi Yusuf Başer.
.
 Aha da yazıyorum: Oğulcuk Göleti 15 Aralık’ta saat 15’te bitirilecek. Su tutmaya başlayacak. Milletvekilimiz Yusuf Başer kesin söz verdi.
 
 Siz de yazın bir kenara. Unutulmasın.
 
 Dileriz ki bu söz, Aralık’ta kalmaz. Diğer verilip de yerine getirilmeyen sözlerin akıbetine uğramaz. Aralık’a şunun şurasında ne kaldı. Hepi topu 5 ay…
 Bekleyip göreceğiz bakalım.
...
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ