Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

ŞAHİNLER UÇMUŞ


Memedali (Mehmet Ali),Hasan ve Tayfun Şahin Kayseri’den Boğazlıyan’a dönüyorlar. Memedali’yle Tayfun kardeş. Hasan’la emmoğlu olurlar. Memedaliyle Hasan aynı emsal. Tayfun, en küçükleri. Mevsim yaz. İkindi sonrası. Şahinler, Himmetdede-Boğazlıyan sapağında dinlenme tesisinde mola verdiler. Acıkmışlar. Hem yemek yiyecekler, hem de doğal ihtiyaçlarını giderecekler.

Bir saate yakın sürdü mola. Otomobili Memedali Şahin kullanıyor. Memedali Şahin’in lakabı karnıyarık. Seneler evvel bir operasyon geçirmiş. Sanırım mide ameliyatı. O gündür bu gündür Karnıyarık, Memedali Şahin’in alameti farikası olmuş.

Memedali geçiyor şoför mahalline. Hemen yanına da Hasan Şahin oturacak. Tayfun, açıyor sağ ön kapıyı. Hasan abiye hürmeten. Hasan, kuruluyor ön koltuğa. Tayfun sağ arka kapıyı açıyor. Sol ayağını atıyor arabaya. Tam o sırada Memedali Kaptan hareket ediyor. Hasan emniyet kemerini takma telaşında. Tayfun arkalarından bağırıyor. Ama bizimkiler basıyor gaza.

”Yallah şoför apar meni...” Şoför kuş olup süzülüyor Boğazlıyan’a doğru. Yolculardan biri kaldı mola yerinde. Bundan habersizler.

Taf’a(Özler) geliyorlar. Bir otostopçu. Durup alıyorlar. Hâlâ Tayfun’un yokluğunu fark edemiyorlar.

Boğazlıyan’dalar. Taf’ta binen yolcuyu indirdiler çarşıda. Bir baktılar ki Tayfun yok. Birbirlerine sordular:

-Tayfun nirde?

Biz haberi Tayfun’dan verek. Tayfun, arabayı kaçırınca çıktı yol üstüne. İlk gelen dolmuşa binip Boğazlıyan’a vasıl oldu. Ne yapsın garibim?. .

Çıkıştı Memedali Kaptan, Tayfun’a:

-Nerelerdesin? diye. Tayfun garibim sesini çıkaramadı:

-Beni molada bırakıp geldiniz...diyemedi. Üstelik azar işitti.

08.08.2016
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ