Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

Bozkırda Bir Köy OĞULCUK

Yeni kitabımızın adı: Bozkırda Bir Köy OĞULCUK. Az kaldı vuslata. Yüze yüze kuyruğuna geldik. Bozkırda Bir Köy OĞULCUK baskı aşamasında. Sona yaklaştık. Çok yakında kitabımızla buluşacağız dostlarım..

Bu dosya üzerinde çok, ama çok çalıştım. Bir günlük, birkaç günlük çalışma değil, yıllardır verdiğim bir uğraştan söz ediyorum. Bozkırda Bir Köy Oğulcuk uzun bir çalışmanın ürünü. Emeğime değdi doğrusu. Yine de eksiklerim var. Bunu biliyorum..

Son iki aydır dosya üzerinde yoğunlaştık. Yoğunlaştık derken yayıncımızla birlikte çalıştık. Dosyamız kaç kez gitti geldi. Bir Oğulcuk, bir Ankara… Oğulcuk’la Ankara arasında mekik dokudu dosyamız….

Başka bir konuda yazamadım da. Bizim Köyden İnsan Manzaraları ıssız kaldı. Gazetemizdeki köşemi de ihmal ettim.  Yoklayıp okuyan dostlar var mı, bilmem. Varsa okuyan dostlarım keşke okuduklarını belli etseler, beğenip beğenmediklerini belirtseler, eleştirseler… Ne güzel olur. Biz de eksiğimizi gediğimizi görürüz. Ona göre kendimize çeki düzen veririz. Öyle değil mi?

Marifet iltifata tabidir dostlarım..

Bozkırda Bir Köy Oğulcuk, bir üçlemenin ikinci kitabı olacak. Daha önce yayınlanan “Oğulcuklum” ilk kitabımızdı. Şimdi “Oğulcuklu” var sırada. Böylece Oğulcuk Köyünün kültür haritası ortaya çıkacak. Bu üç kitap geçmişten geleceğe Oğulcuk’un kültür envanteri olacak. O derece önemli benim için. Daha önce böyle bir çalışma yapılmamış. Ben taaa lise öğrencisiyken böyle bir çalışmanın hayalini kurardım. Şükür nasip oldu. Bu alanda bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Böylece doğup büyüdüğüm, havasını soluyup suyunu içtiğim, ekmeğini yediğim bu topraklara borcumu ödüyorum..

Kitabımızın yayın aşamasında maddi yardımda bulunan emmioğlum Muhsin ve Galip Topaloğlu’na, yeğenim Zafer’e, bir başka emmoğlum Resul Ceyhan’a en kalbi duygularla teşekkür ederim. Destek vaadinde bulunan Neşet Kahraman ve Mehmet Aybar kardeşlerime şükranlarımı sunarım. El yardımı olmasa da dil yardımı olan ihvana selam olsun.

Çalışmalarımda her türlü desteği sağlayan eşim Fatma’ya; çocuklarım Eren, Hatice, Arzu ve Yağmur’a İthaf ediyorum bu kitabı. Her daim yanımda oldular benim canlarım. Sabrettiler. Benim kahrıma ve kaprislerime dayandılar. Kendilerine ne kadar teşekkür etsem azdır.

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ