Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

MAHİ’Yİ GÖRDÜM

Bir Çankırı türküsüdür, Mahi’mi Gördüm Düşümde. Derleyeni Muzaffer Sarısözen’dir. Hasreti söyler, aşkı, sevdayı terennüm eder. Öyle ki her gelip gideni, her güleni Mahi görür sevdalı gönül.
Hele bir çalıp söylemesi var ki Talip Özkan’ın. Dinlemelere doyamazsınız. O hasret, o sevda sizi de sarıp sarmalar.
Ben sözlerini yazıvereyim, Mahi’mi Gördüm Düşümde’nin:
.
“Mahi’mi gördüm düşümde (aman aman)
(Aman) giden ayın on beşinde
Sevdası vardır başımda (aman aman)
.
Aman gelişi Mahi’me benzer
Yavrum gülüşü şahime benzer
.
Mahi’m vardır Mahi’m vardır (aman aman)
(Aman) yüreğimde ahim vardır
Kokulmadık gülüm vardır (aman aman)
.
Aman gelişi Mahi’me benzer
Yavrum gülüşü şahime benzer
.
Dikkatinizden kaçmamıştır. Başlık “Mahi’yi Gördüm”. Ben Mahi’mi Gördüm’den dem vuruyorum. Bir sebebi var be canım. Hemen bana sitem okları atmayın. Bir bildiğim vardır ki öyle yaptım. Neyse sözü daha fazla uzatıp da gevezelik etmenin bir mânâsı yok. Sadede geleyim.
.
“Mahi”, Serpil Gündoğdu Emre’nin 2018 başlarında yayınlanan kitabının adı. Peron Yayınları çıkarmış Mahi’yi. Serpil Gündoğdu Emre de imzalayıp göndermiş bana. Eksik olmasın. .Okudum, inceledim. Kitap baskı aşamasında hiç gözden geçirilmemiş gibiydi. O kadar hata vardı ki…
İzlenimlerimi yazdım. Bu yanlışlara ilişkin örnekleri sıraladım. Son söz olarak şöyle dedim: “Dizgi aşamasında editörün uyarması gerekirdi. Keşke düzeltilseydi bu yanlışlar. Bunlar ne yazık ki yapılmamış.
Serpil Emre’yi alkışlıyorum. Medeni cesaretini, azmini, çalışkanlığını ve gayretini…Bundan sonraki kitap çalışmalarında iyi bir editörden destek almasını salık veririm.”
.
Serpil Gündoğdu Emre, Mahi’nin yeni baskısını Kenan Can Yoldaşlar eliyle göndermiş. Klasör Yayıncılık Kasım 2018’de ikinci baskısını yapmış Mahi’nin. Yayın editörü Bünyamin Çoban.
.
Mahi’yi şöyle bir inceledim. Sözü uzatmadan görüşümü söyleyim: Mahi, şimdi bir kitap olmuş. O hatalar, kusurlar, yanlışlıklar atılmış. Arılmış, durulmuş… Başta Serpil Gündoğdu Emre olmak üzere Mahi’yi yeni kimliğiyle bizlerle buluşturan Kenan Can Yoldaşlar’ı ve editör Bünyamin Çoban’ı kutluyorum
“Mahi’yi Gördüm” dememin sebebi buydu dostlarım.

21.06.2019
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ