Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

OKUMUŞ FİLLER

Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Bülent Arı bir televizyon programında demiş ki: “Ben daha çok cahil ve okumamış, tahsilsiz kesimin ferasetine ben güveniyorum. Bizde de şimdi okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor. Ülkeyi ayakta tutacak olanlar okumamış cahil halk...”
.
Bir üniversitede yönetici olacaksın. Sonra böyle konuşacaksın. Bu ne yaman çelişkidir. Gerçi bu zat-ı muhterem ayrılmış rektör yardımcılığından. Ama öğretim üyeliğine devam edecekmiş.
.
Osmanlı’nın Maarif Nazırı (Milli Eğ. Bak.)nın bir sözünü hatırlarım: “Şu mektepler olmasa maarifi ne güzel idare ederdim.”
.
Bak...Bak...Baak! Şu ferasete bak! Nazır Bey okullar olmasa maarifi ne güzel yönetecek. Ah şu okulllar yok mu? Okulların varlığı nazır beyin işini zorlaştırıyor.
.
Bir benzerlik var ikisi arasında. Nazır okulları bir kapatsa rahatlayacak. Rektör yardımcısı da ülkeyi ayakta tutacak olanların okumamış cahil halk olduğunu söylüyor.
.
Adının başında prof.dr. unvanı bulunan birinin böyle konuşması bir kara mizah. Garabet... İşi eğitim ve öğretim olan, ilim tahsiliyle mükellef bir yüksek öğretim kurumunda öğretim görevlisi olacaksın. Üstelik yönetici konumundasın. Sonra böyle konuşacaksın. Eğer samimiysen üniversitede işin ne?
Can Yücel’in bir şiirinden alıntı yapacağım. Şiirin adı: Öğretmenin Düşü. Noktayı Can Yücel koysun:
.
“Okumuş filler ki her birinin
Nice Bostan, Gülistan ezberidir.
Mavi bir ışık yandı gözlerimde
Gökyüzü öyle yakın
Çocuklar doğacak çocuklarım...”

25.03.2016
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ