Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

BİZİM ELLER

Bizim eller yerinde sevgili dostlar! Evvel bahar geldi.Lale sümbül açıldı.Yazı yaban çiçeğe çimene durdu.Geçen Pazar Resul Ceyhan’la Golsuz(Kolsuz)’a gittik.Çıktık bir hakim noktaya.Kurşunlu hemen yanı başımızda...Uzaklarda Erciyes.Başındaki gelinlik tacıyla gülümsüyordu bize. Erciyes, tüm mehabetiyle bizi selamlıyordu.Bir duman vardı doruklarında.Öyle ya yüce dağın başı karsız, dumansız olur mu? Er başında güman,dağ başında kış (duman) eksik olmaz.Ah dağlar! Bizim dağlarımız...

Yaccebni (Yazıçepni),Horan (Ovakent),Hasinli,Omarlar (Ömerler),Acıllı (Acırlı),Guruyük (Kuruhöyük),Devecipınar,Boğazlıyan,Yunise (Yoğunhisar) uzaktan uzağa bize göz kırpıyordu.Hepsine gönül dolusu “Merhaba!” dedik.

Golsuz’da Hacıysuf emmi’nin ve eşi Atiye bacının hayrına yaptırılan çeşme kurumuş.Çeşmenin hali içler acısı.Viran,bakımsız...Golsuz yazısını Boğazlıyanlı bir davarcı kiralamış.Adını bilmediğim bu zat; kazma kürek,kangal plastik boru getirmiş.Kuruyan çeşmenin suyunu kazma kürekle hat boyu kazıp çıkarmış.Çeşmenin aşağısına kanalet getirmiş.Havuz (havt) niyetine.Kangal boruyla suyu bu havta akıtıyor.Hayvanlar bu sudan sulanıyor.

Dönüş yolunda hardal, yemlik topladık.Emmoğlu Resul kahvaltı keyfi yapacak Golsuz’un hardalıyla,yemliğiyle.Doğrusu güzel bir sabah yürüyüşü oldu.Kaval çaldık.Türkü söyledik.Gözümüz gönlümüz açıldı.

Geldiğimiz günlerde NET’te bir sorun vardı.Arıza bildirilmiş Delta Bilgisayar’a. Sevgili Mete:”Toptancı gelecek.Kelepçe alacağım.Malzeme olmadan arızayı gideremem.” demiş.Bekledik.Yapılacağı yok.Gittim Mete’nin yanına.Mete:

“Pazar gün gelip NET’i onaracağım.”dedi.Nitekim Pazar günü geldi Mete Usta köye.İşe bakın, elektrikler kesik...Saat 15.00’a kadar bekledi Mete.Usandı,döndü Boğazlıyana.Elektrikler de l5.30’da geldi.

Sen ne kadar çabalarsan çabala iş olacağına varıyor.Sözü uzatmayalım 30 Nisan itibarıyla arıza giderildi.NET’imize kavuştuk.

Bir de yollarımız...Aynı geçmişteki gibi.Arızalı yerler çatlamış,patlamış. Hele Kosüra (Kösürekaya)’ya doğru gelirken bir yer var.Çok kötü.Sanki bir tuzak.Ey azizler! Aman dikkat! Yolun arızası, can sıkıcı kazalara sebebiyet verebilir.

Bu yolların yapımından ve bakımından sorumlu olanların kulakları çınlasın.Her yıl onarırlar.İl Özel İdaresi,Köye Hizmet Birliği...İlgilenirler.Yolun bozulan kısımlarını tam Türkişi onarırlar.Nasıl mı? Bozulan kısma üstün körü kürekle sıcak asfaltı yazalar yol işçileri.Üstünden silindir geçer.Daha ekip işini bitirmeden bozulmalar başlar.Hiç düzelmez bizim köyün yolları...Sesimizin ulaştığı yetkililer ve ilgililer gelip görsünler.Hep aynı kesimlerdir bozulan yerler.Buralar adam akıllı tamir edilse neden oynasın.İş kitabın kavlince yapılsa yol niçin çatlasın,patlasın?

Derdimiz bir değil dostlar! Yol sorunu tüm dertlerimizin en başında.Bu sorunumuzun çözümünü dört gözle bekliyoruz.

08.05.2013
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ