Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

SALPAR

“Bu ‘Salpar’ da neyin nesi?” diye söylendiğinizi duyar gibiyim.Efendim,hemen merakınızı gidereyim: Salpar’ın açılımı “Salaklar Partisi”.Salaklar Partisi’nin kısaltılmışı Salpar.Peki nedir bu Salaklar Partisi? Acele etmeyin.Sabırlı olun.Hepsini anlatacağım yahu...Ananızın karnında dokuz ay on gün nasıl durdunuz?

“Salaklar Partisi”,Almanya’da kurulmuş bir sivil toplum örgütü.Kurucusu Devecipınarlı Çerçici Kamil.Bir hayli kayıtlı üyesi var.Öyle parti merkezi,üye kayıt defteri,yasal prosedür ararsanız boş yere yorulursunuz.Kurucu Çerçici Kamil partinin her şeyi.Genel başkanı,sekreteri,yazıcısı,çizicisi,tanıtıcısı.Hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymaz.Partinin üye kayıt defteri cebindedir.Öyle her isteyeni partiye kabul etmez.Kriterleri vardır Salpar Genel Başkanı Çerçici Kamil’in.Bu kriterleri taşımayanların üye kayıt defterinde yeri yoktur.

Golugırık’ın oğlu Mükremin’in yalancısıyım. Mükremin (Eroğlu) anlattı.Çerçici Kamil’in okuması-yazması da yokmuş.Mükremin diyor ki:

“Kamil emmi ana tarafından akrabamız olur.Mektuplarını ben yazardım.O özetle diyeceğini der,ben mektuba dönüştürürdüm.Mektup bitince okurdum Kamil emmiye.Mektubu göz yaşları içinde dinlerdi.Gelen mektuplarını da ben okurdum.Mektup bitince bakardım yine ağlıyor Kamil emmi.Göz yaşlarını siler:

‘Oh yiğenim! Yüreğimi soğuttun.Allah senden razı olsun.’ derdi.”

Çerçici Kamil, Almanya’da iş bulmuş,çalışıyor.Alman disiplini ağır.Öyle çerçi tablasıyla köy köy dolaşıp kafasına göre takılmaya hiç benzemiyor.Alman dakik.Her şey sıkı bir disiplin altında.Nefesini dinliyor adamın.Çerçici Kamil’e zor geliyor tabii.Usta başı yanından geçerken iki elini birbirine dizlerine vuruyor:

“Barı gadanızı alıyım.Gurulu dezgahımı dağıttım.Gelip Alaman’a yesir (esir) oldum.” diye dövünüyor. Usta başı Kamil emminin ne dediğini anlamıyor.Acıyor da...Tercüman aracılığıyla öğreniyor.Tercüman,çerçiyi “Gezici mağaza” diye çeviriyor.Usta başı diyor ki:

“Bir araba alayım.İçine de istediği ticari malı doldurayım.Burda yapsın çerçiliği.Yeter ki ben yanından geçerken dövünüp çırpınmasın.”

Söz uzadı.Bazı dostlar uzun yazmamdan şikayetçi.Şu Salpar’ı bir sonuca bağlayalım.Hani Kamil emmi İstanbul’da askılı teyibi vurgunculara kaptırmıştı.Omuzunda sadece teyibin askısı kalmıştı ya işte o olaydan sonra kurdu Salpar’ı. Salaklar Partisi’ne böylesi yaşanmışlıkların öznelerini kaydediyor. Amir abi (Sadi Kahraman) Salpar’a üye olmak istemiş.Kabul etmemiş Kamil emmi:

“Abin Ahmet partimizin üyesi.Sen bizim kriterleri taşımıyorsun.” demiş.

Hey hey! Kamil emmi, Amir abinin Kombassan’a altmış bin lira kaptırdığını bilseydi kesin Amir abiyi de Salpar’a üye yapardı.

01.07.2013
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ