Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

MUHABBET BAĞI


Bir güzel şarkıdır. Sözleri ve bestesi Sâdettin Kaynak’ındır. Hicaz makamında bir şarkı. İlk dörtlüğünü, bir tadımlık olsun, yazayım da sonrasına bakarız:

“Muhabbet bağına girdim bu gece

Açılmış gülleri derdim bu gece

Vuslatın çağına erdim bu gece

Muhabbet doyulmaz bir pınar imiş”

Sâdettin Kaynak’ı rahmetle yâd edelim. Sâdettin Kaynak “Muhabbet bağına girdim bu gece” diyor. Biz, geçtiğimiz Pazar (19 Temmuz) gündüz gözüyle girdik muhabbet bağına. Hacefendiler kabilesi olarak bizim bağlarda yine yan yana, can cana, cemal cemaleydik. Hasret giderdik. Konuşup söyleştik. Yedik içtik. Çaldık söyledik. Güldük oynadık.

Benim için büyük sürpriz Bekir kardeşimizin Ankara’dan kalkıp gelmesiydi. Öykü kızımızla geldiler. Ne iyi ettiler. Bizim koromuzun bağlamacısı Sevgili Resul Ceyhan yine bizimleydi. Sağ olsun. Bizi yalnız bırakmadı yine. Konuklarımız vardı. Varlıklarıyla bize şeref verdiler. Bizi onurlandırdılar.

Toplantıda kısa bir konuşma yaptım. Konuşmamda ahirete intikal etmiş kabile büyüklerimizi, atalarımızı rahmetle andım. Geleneksel toplantımızın başladığı son üç yılda kaybettiğimiz Hikmet ablamızı, H.Ömer abimizi, Emine bacımızı ve Muzaffer abimizi hayırla yâd ettim. Onların acıları taze. Anıları içimizde. Lakin hayat devam ediyor. Bir yüzümüzle ağlıyoruz. Bir yüzümüz gülmeli. Bu dünyanın hâli böyledir dostlar.

Yemekten sonra koromuz mini bir dinleti sundu. Koro elemanlarını merak etmişsinizdir. Koromuz uzun bağlamada Mehmet Topaloğlu ve Resul Ceyhan, cura bağlamada Volkan Uslu ve neyde bendeniz Mustafa Topaloğlu’dan oluştu. Hacer Temir bacımız ve Aladdin Yalçın eniştemiz de sesleriyle katıldılar koromuza.

“Bu gün bize hoş geldiniz erenler”le başladık.”Uzun ince bir yoldayım” dedik. Mehmet kardeş Zahidem’i solo okudu. Ben de Ağ Gelin’i...Sonra Konyalı, Ankara’nın Bağları, Nar Danesi, Çek Deveci...

Bir coştuk ki sormayın. Abdullah Uslu yeğenimiz paylaşmış Facebook’ta. İzleyin siz de. Bakalım performansımızı beğenecek misiniz?

Muhabbet bağından deste deste gül derdik. Katılımcıların hepsi de memnuniyetlerini ifade ettiler. Ben şahsen çok mutlu oldum. Evet...Felekten bir gün çaldık sevgili dostlar.

Gelecek yıl tekrar buluşma dileğiyle vedalaştık.
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ