Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Boğazlıyan Eski Sanayi, değişip dönüşecek.Kentsel dönüşüm için çalışmalar yapılıyor.Proje hazırlanıp TOKİ’yle görüşülecek. TOKİ Eski Sanayideki dükkanları yıkıp yerine 350 konut yapacak.Alış-veriş merkezleri olacak burada.

Halihazırda viraneyi andıran Eski Sanayi bölgesinde dükkanları olanların yüzde elli birinin rızası alınmış.Bu oranın yüzde yetmişlere ulaşması gerekiyormuş.

Bütün bunları Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal’ın yaptığı açıklamalardan öğreniyoruz.

Niyet hayır,akıbet hayır...Proje yapılacak. TOKİ kabul edecek.Ondan sonra yasal bir prosedür izlenecek. Riskli yapılar yasası kapsamında çalışmalar olacak. İş ta bakanlar kuruluna kadar uzayacak.

Bir dolu bürokratik engel aşılacak.Bir maraton koşusu.Hem de engelleri, engebeleri olan.

Bu gidişle Eski Sanayi daha uzun bir süre bu haliyle kalacak.Viran.Bakımsız.Pislik içinde...Dönüşümü uzun yıllar alacak gibi.

Altmışlı yıllarda Eski Sanayinin bulunduğu yer mezarlıktı. Mezarlar açıldı.Kemikler şimdiki mezarlığa taşındı. Mezarların açılmasını,kemiklerin torbalara doldurulmasını biraz korku,biraz ürpertiyle seyrederdik. Mezarlığın yerine dükkanlar yapıldı. Şehrin içinde dağınık bir haldeki sanayi esnafı buraya taşındı. Sanayi çarşısı doğdu.. Modern dükkanlarıyla güzel bir tesise kavuştu Boğazlıyan. Ama yıllar o güzelliği aldı götürdü. Şimdi Sanayi, yeni yerine taşındı.Geride bir harabe kaldı.

Bu harabe, Boğazlıyan’ın imajını gölgeliyor.Kentsel dönüşüme sıcak bakmayan yüzde kırk dokuza:”Kardeşim,dükkanını aç. Çalıştır.Çevresini temizle.Buranın temizliği öncelikle seni ilgilendiriyor.”demeli.Bunu yapmayanlara yasal yollardan yaptırımlar uygulanmalı. Ne bileyim,benim aklıma böyle bir çözüm yolu geliyor.

Eski Sanayinin kente dönüşmesi bakalım ne zaman gerçek olacak?

08.02.2013
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ