Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

KARGO

Geçtiğimiz yıl PTT Kargo bir güzellik yapmıştı. Kitap gönderilerinde özel bir fiyat uyguluyordu. İki kitabı 3 liraya Türkiye’nin her yerine götürüyordu. Kültürel bir hizmetti bu. PTT Kargo biz kültür emekçilerine karınca kararınca destek oluyordu. 
Benim gibi ıssız yazarlar ancak kendileri yazıp kendileri okurlar. Pek okuyucuları yoktur. Hele biraz da benim gibi içine kapanık biriyse bir yazar, yalnızlıkları yaşar. Yazdığı kitapla, kitaplarla baş başa kalır.  
Aslında bu güzel bir yalnızlıktır. İnsan kısım kısım, yer damar damar. Ben kitaplarla baş başa olmayı yalnızlık saymam arkadaş. 
Asıl ben kalabalıklarda yalnız kalan, yalnız yaşayanlara acırım. Kitaba hoş bakmayanlara, kitaba hor bakanlara… 
Adam tiryakidir. Her gün bir paket sigara içer. Sigaranın dumanını yel alır, parasını el alır. Derdi, çilesi kendine kalır. 
Her gün bir paket sigaraya para verir. Gözüne gözükmez. Ama bir paket sigaraya verdiği parayı bir kitaba vermeyi israf sayar. Kitap ihtiyaç değildir onun için. Kitaba verilen para fuzuli masraftır(!) 
Vay ki vay!  
Ne diyordum? PTT Kargo halimizden anlıyordu. Dosta, ahbaba kitap imzalayıp gönderiyordum. Sağ olsunlar çokları destek oldu. İsim isim yazayım. Bahtiyar Eroğlu, Birsen İbis, Osman Can, M.Ali Ceyhan, Resul Ceyhan, Salih Çalıksoy, Nazmi Hatip, Fahrettin Gür, Derviş Açıkgöz, Ömer Karabulut, Sebahattin Aslan, Alaattin Yalçın, Nurettin Şahin, Maksut Yarol, Sencer Yarol, Hurşut Can… toplu gönderdiğim kitapların dağıtımını yaptılar. Kendilerine en kalbi duygularla teşekkür ediyorum. İsmini yazmayı unuttuğum dostlarım beni bağışlasın. 
İmza günlerinde beni yalnız bırakmayan dostlarıma, kitap  imzalayıp adreslerine ulaştırdığım arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varlar. İyi ki varız! 
Şimdi PTT Kargo kampanyayı sonlandırmış. Geçen bir arkadaşıma kitap göndereceğim. 2020’de 3 (üç) liraya gönderdiğim  toplam 484 gr. ağırlığındaki iki kitaba 16.25 lira ödedim. Yazıyla da yazayım. Tam tamına “onaltı lira, yirmibeş kuruş". Hele o yirmibeş kuruş yok mu? Ne varsa onun içinde! 
Hesabı kuvvetli bir arkadaşım yüzde kaç artış olduğunu hesaplasın bakalım. Nerde 3 lira, nerde 16.25 lira... 
Arada dağlar kadar fark var. 
İnsaf be PTT Kargo!..  İnsaf din yarısıdır.  Zam yapılır da bu kadar mı olur? 
Lütfen bu zam meselesini bir kez daha düşünün. İnsafı elden bırakmayın.  Şu bulaşı günlerinde bizim ahımızı almayın. 
Mazlumun ahı, indirir şahı! 
Demedi demeyin… 
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ