Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

TÜRKÜLERLE ANADOLU

Biz Anadolu'yuz. Mersin Türk Halk Müziği Korosu’yuz biz. Özgecan Gençlik Merkezi 'nde türkü türkü geziyoruz Anadolu’muzu. Çalışıyoruz. Türküleri türkü gibi söylemektir muradımız. Genç kuşaklara türkü sevgisini aktarmak. Türkülerle ağlayıp türkülerle gülmek… Başka bir beklentimiz yoktur.
Geçen hafta Mersin Yenişehir Belediyesi salonunda türkü dinletimiz vardı. Türkü akşamında türkü seven dostlarımızla buluşacaktık. Önceleri geniş bir kitlenin huzurunda çalıp söyleyeceğimizi hiç düşünmüyorduk. Böyle bir beklentimiz yoktu önceleri. Ama iş ciddileşti. Dedik ki: “Neden olmasın?”
Ercan Kazım Özer Hoca geldi koronun başına. Şefimizin hiç şakası yok. Çalışmalarımız daha bir ciddiyet kazandı. İşe dört elle sarıldık. Koro gibi koro olmak kolay değil. Sıkı çalışıyoruz. Ama içimizde bir sızı: “Acaba başarabilecek miyiz?”
Öyle ya! Çıkıp el aleme rezil rüsva olmak da var. Nihayet beklenen gün geldi. Aynı gün bir paylaşımda bulundum. Dedim ki dostlara: “Biz Anadolu'yuz. Türkü türkü geziyoruz Anadolu’muzu. Yenişehir Belediyesi salonunda çalıp söyleyeceğiz bu akşam. Gelin birlikte söyleyelim türkülerimizi.”
Bahtsız hırsızlığa çıkmış, ay ilk akşamdan doğmuş derler. Bizdeki şansa bakın. O gün bir yağmur Mersin’de. Göz açtırmıyor. Hazırlık ve sahne provası için salona geldik. Yağmur berdevam. Bizde moraller sıfırın altında. Öyle ya… Bu yağmurda kim gelir de bizimle türkü söyler?
Eyvahlar olsun. Ne olacak şimdi? Çalıştık çabaladık. Biz elimizden geleni yaptık. Havanın yağmurlu olmasına bizim yapacağımız bir şey yok.
Kanal 33 gelecek. Çekim yapacak. Salon boş olursa biz el içine nasıl çıkarız? Dönüşü olsa erteleyeceğiz. Ama olmaz. Ata binmek bir ayıp, inmek iki ayıp. Ok yaydan çıktı bir kere.
Tevekkül ettik. Bekledik. Konser saati yaklaştıkça türkülü gönüller salona akın akın geldiler. Salon yükünü aldı. Yüzümüz güldü.
O heyecanla çaldık söyledik. Bir coşkulu türkü akşamı yaşadık. Canlarla yan yana, can cana, cemal cemale, gönül gönüle olduk.
Ben özeleştiri yaparım. Dostlarımın eleştirilerine önem veririm. Hatalarımı düzeltmekten ayrı bir keyi f alırım. Size bir şey söyleyeyim mi? Ben koromuzdan bu başarıyı, bu verimliliği beklemiyordum doğrusu. Şimdi verimlilik yerine “performans” diyorlar. Ben o sözcüğü pek sevmiyorum. Ben bile güzel çaldım kavalı kardeşim. Varın ötesini siz hesap edin.
Dinletimizin tamamı Kanal 33’de yayınlanacak. Bana inanmıyorsanız izleyin. Hem de eleştirel bir bakışla seyredin biazi. Bana hak vereceksiniz.
Türkülerle Anadolu’yu gezdiğimiz türkü akşamında bizleri yalnız bırakmayan türkülü gönüllere teşekkür ederim.

27.01.2018
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ