Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

BOĞAZLIYAN KENT MÜZESİ

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. 31 Mart Pazar günü yerel yöneticilerimizi seçmek için sandık başına gideceğiz. Muhtarlarımızı, belediye başkanlarımızı seçeceğiz. Ülkemiz için hayırlı olur inşallah.

.Boğazlıyan’da mevcut Belediye Başkanı Gökhan Coşar yine başkanlığa talip. Cumhur ittifakının adayı olarak seçime giriyor. “Boğazlıyan Yüzyılı” söylemiyle Boğazlıyan’a hizmet edeceği sözünü veriyor.

Gökhan Coşar kültürel alanda gözle görülür faaliyetlerde bulundu. Pazar yerinin düzenlenmesi, kongre ve kültür merkezinin yapılması, kütüphaneler, taziye ve kültür merkezi benim hatırladıklarım.

Bu hizmetler taktire değer. Ancak Başkan Coşar’ın  “Projelerimiz arasında var.” dediği Boğazlıyan Kent Müzesi ne yazık ki hayata geçirilemedi. Eski hapisane binası atıl bir vaziyette, kapısı kilitli duruyor. Ben birkaç kez gazetemizde yazdım. Sayın Başkan Coşar’a bizzat iletiyle konuyu anlattım. İletime bir cümlelik bir açıklama ile cevap verdi: “Projelerimiz arasında var.” dedi . Dediğiyle kaldı maalesef. Boğazlıyan Kent Müzesi  için hiçbir çalışma yapılmadı bildiğim kadarıyla.

.Şimdi uzaklardayım. Mersin’deyim. Ama kulağım seste. Boğazlıyan’da seçim çalışmaları yapılıyor. Projeler, vaadler havada uçuşuyor. Bu projeler arasında Boğazlıyan Kent Müzesi var mı acaba? Ben duymadım. Bilmiyorum. Belediye Başkanı Gökhan Coşar’a hatırlatayım. Diğer belediye başkanı adayları da Boğazlıyan Kent Müzesi’ni projeleri arasına almalı.

.Boğazlıyan’ın geçmişini geleceğe taşıyacak bir kültür kurumudur kent müzesi. İhmal edilmemeli. Boğazlıyanlılar da bu konuda adaylardan talepte bulunmalı. Boğazlıyan’ın bu günü ve geleceği için çok çok önemli çünkü.

.31 Mart Yerel Seçimlerinde tüm adaylara başarılar diliyorum. Kim kazanırsa kazansın. Kazanan Boğazlıyan olsun.

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ