Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

YARIN TUTMAM

Mevsim sonbahar. Ortalık ramazan.Son yaz günleri.Sıcak mı sıcak.Yazdan kalan bir gün.Oruçlu da olunca ortamın sıcaklığı katlanıyor.Boğazlıyan kavruluyor sanki.

Fevzi Hoca (Ayyıldız) o gün oruçlu.Ders bitmiş.İkindi sonrası.Ferhat Ağrı da oruçlu.Ferhat Ağrı mütedeyyin.Orucunu eksiksiz tutar.Fevzi Hoca kalender meşrep.Arada bir kaçamak yapar.Orucu,namazı boşlar.

Bir de jawa motosikleti var Fevzi Hoca’nın.Köye (Oğulcuk) gelir gider.Bazen Ümüs ablayı da alır terkisine.Gençlik var serde.Jawa’nın üstünde saçlarını savura savura gezer,tozar Fevzi Hoca.

O gün oruçlu ya Fevzi Hoca’nın tansiyonu çıkmış.Ateşi yükselmiş...Akşama,iftara az kalmış. Ama Fevzi Hoca’ya dakikalar yıl gibi geliyor.Saniyeler geçmek bilmiyor.

Fevzi Hoca komşusu Ferhat Öğretmen’e sesleniyor:

”Ferhat... Ferhat!”

Ferhat Ağrı da okuldan gelmiş.Evde.Alıyor komşusunun sesini:

”Efendim Fevzi Abi!”

Fevzi Hoca yaşça büyük Ferhat Hoca’dan.Teklifsiz komşular.Samimiler.O yüzden Fevzi Hoca’ya “Abi” diyor Ferhat Öğretmen.Fevzi Öğretmen de ona adıyla hitap ediyor.”Beyli,meyli” resmiyet yok aralarında.

Fevzi Hoca:

”Hadi Ferhat biraz dolaşalım.”

“Peki...”diyor Ferhat Ağrı.Geliyor .Biniyorlar jawa’ya.Jawa düşüyor Çalapverdi yoluna.Uçuyor jawa.Jawa’yı Fevzi Öğretmen kullanıyor.Ferhat Ağrı terkisinde.Öyle bir rüzgar yapıyor ki Ferhat Ağrı:

”Abi biraz yavaş...”demek zorunda kalıyor.

Fevzi Hoca:

”Ferhat...Ne diyorsun?Ben yanıyorum.Bu gün yanıldım yenildim orucum.Ama yarın tutmam.”diyor.

Eve dönüyorlar.İftarda Fevzi Hoca bir sürahi su içiyor. İşte o zaman sönüyor içinin yangını.
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ