Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

UYGULAMA BAHÇESİ-2

Oğulcuk İlkokulu ile ilgili “Uygulama Bahçesi-1” yazımı sosyal medyada (Bizim Köyden İnsan Manzaraları, Oğulcuklum) paylaştım. Tepkiler geldi. Gelecek. Benim de eksiklerim, hatalarım olabilir. Eleştirilecek. Yazımı okuyup yorumlayan ve eleştiren tüm okurlarıma en kalbi duygularla teşekkür ederim.

Bu değerlendirmelerin yazılı olanları kayıt altında. Okumuşsunuzdur. Ben konuyla ilgili bir telefon görüşmesinden bahsedip asıl meseleye geleceğim.

Sabahın erken saatlerinde Fevzi Ayyıldız Öğretmen aradı. “Alo!” der demez ben:”Aman hocam sesinizi duymak ne güzel…”dedim. Fevzi Hoca bir esti, gürledi. Lafı ağzıma tıkadı. Vay Oğulcuk İlkokulunu sadece Hamdi Ünal mı kurmuş? Sadece onun emeği mi varmış? Mehmet Ayyıldız’ı nasıl unuturmuşum? Kendisi de 5 yıl çalışmış bu okulda. Neden bahsetmemişim? Bunları bilmiyorsam öğrenmeliymişim.

Hoca açtı ağzını, yumdu gözünü. Ağzımın payını verdi. Beni hiç dinlemedi. “Sana çok kırıldım.” deyip telefonu yüzüme kapadı.

Ben Oğulcuk İlkokulu’nda çalışan öğretmenleri tek tek yazmadım ki Fevzi Hoca’yı es geçeyim. Bir genelleme yaptım. Hamdi Ünal’dan sonra uygulama bahçesinin yıldan yıla eski güzelliğini kaybettiğini yazdım. Yoksa Oğulcuk İlkokulu’nda çalışan Ahmet Büyükaslan’ı ,Mustafa Pınar’ı,Seyit Akbıyık’ı, Naime Yıldız’ı, Navi ve Etem Güneri'yi, Remziye Güngör’ü, Nursel Ayyıldız’ı, Erol Eroğlu’nu, Şevki ve Havva Güre’yi, Halit Ciddi’yi, Veli Bora’yı,Mustafa Karlıtepe’yi, Mahmut Öğretmeni, Mustafa Uslu'yu... yazmaz mıydım? Adını hatırlayamadığım öğretmenlerim beni bağışlasın. Ölenlere rahmet, yaşayanlara sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum.

Yahya Aksoy öğretmenimizin de vurguladığı gibi Hamdi Ünal zamanındaki okulumuzun uygulama bahçesi UNESCO tarafından örnek bahçe olarak tescil edilmiş.

Şimdi bu bahçenin okul ve lojman dışında kalan kısmı köy mezarlığı yapılacak. Çarkın kırılsın kahpe felek. Nerden nereye!..Ben haberi ilk öğrendiğimde bir şekil oldum. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Boğazlıyan Kaymakamı Fatih Okumuş köye ziyarete gelmiş. Ben bulunamadım, çünkü köyde değildim. Muhtarımız mezarlığın dolduğunu, yeni mezarlık için okul bahçesinin bir kısmını düşündüklerini söylemiş. Kaymakam karşı çıkmış. Ancak uygun yer bulunamadığı için olur vermiş.

Ben önceki gün Kaymakam Fatih Okumuş’u makamında ziyaret ettim. Tanıştık. Uzun uzun konuştuk. Dedi ki:

-Hocam! Ben söyledim. Bu güzel yeri öldürürsünüz, dedim. Ama yer bulunamamış. Israr ettiler kabul ettim.

Ben de mezarlıkta boş yerlerin olduğunu, mezarlık meselesinin pek de acil bir mesele olmadığını söyledim. Yıllardır bir türlü bitirilemeyen sokaklarımızın kilit taşı döşenmesi işinin bir an önce tamamlanmasını istedim.

Neyse, sözün özü okulumuzun uygulama bahçesi köy mezarlığı olacak. Hamdi Ünal’ın, Mehmet Ayyıldız’ın ruhları şad olsun. Bu halleri görseler bir daha, bin daha ölürlerdi.

İşte budur Uygulama Bahçesi’nin serencamı dostlarım.
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ