Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

HAYDİ HAYIRLISI

Boğazlıyan’ın geçtiğimiz Pazar önemli bir konuğu vardı. Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geldi Boğazlıyan’a. Boğazlıyan tarihi günlerinden birini yaşadı.

Günler öncesinden hazırlıklar yapıldı. Caddeler, sokaklar temizlenip süslendi. Cumartesi pazarı çarşıya kuruldu. Pazar yerindeki düzenleme faaliyetlerine sekte vurmasın diye... Pazar yeri süt dök yala derecesinde temizlendi. Otobüs terminali de pırıl pırıl oldu. Size bir şey söyleyeyim mi? Terminal ve pazar yeri yapıldıkları günden bu güne bir temizlik gördü. Demek ki istenince oluyormuş. Gönül ister ki hep temiz ve pirü pak kalsın buralar. Nedenine gelince Boğazlıyan’ın vitrini terminal ve Pazar yeri. Daha önce yazmıştım. Buraların hali içler acısıydı. Say ki çöplük. Bundan sonra hep böyle temiz tutulmasını arzularız. Başbakan hatırına mı yapıldı bu temizlik ve düzenleme? Yoksa bundan böyle hep temiz mi kalacak? Zaman gösterecek.

Başbakan Erdoğan’ın Boğazlıyan ziyareti teşekkür amaçlıydı. CHP’nin kalesi Boğazlıyan, 30 Mart’ta düşmüştü. Boğazlıyan Belediye Başkanlığını AKP adayı Hamdi Erdal kazanmıştı.

Başbakan, teşekküre geldi Boğazlıyan’a. Boğazlıyan’da yeni bir dönemin başladığı müjdesini verdi. İktidarları döneminde Boğazlıyan’a yapılan yatırımlardan söz etti. Eğitim ve sağlık alanındaki iyileştirmeler, bölünmüş yol çalışmaları,gölet ve barajlar...Uzunlu Barajı’nın ıslah edilip Boğazlıyan’ın su sorununu çözeceklerini söyledi. Oğulcuk Göleti’nin tamamlanmasıyla on dört bin dönüm arazinin suya kavuşacağını anlattı. Bu arada Oğulcuk Göleti’nde hummalı bir çalışma var. Biz Oğulcuklular dört gözle bekliyoruz göletin bitmesini. Gölete oltalarımızı atıp balık tutma hayalleri kuruyoruz. Devecipınarlılar da kızıyorlarmış: “Gölet bizim köye daha yakın. Neden bizim köyün adı verilmedi gölete? Enerji bakanı da bizim köylü.” diyorlarmış.

Başbakan Erdoğan öğrencilere dağıtılan tablet bilgisayarlardan söz etti. Bir tane de yeğenimiz Bakiye’ye vermişler okuldan. Önümüzdeki yıllarda tüm öğrenciler tablete kavuşacakmış. Ne güzel... Benim dikkatimi çeken yatırımlarda yapılan harcamaların” trilyon”la ifade edilmesiydi. Bu iktidar döneminde paradan altı sıfır atıldı. Paramız bir değer kazandı. Ekonomide istikrar bu iktidarın eseri. Hal böyle iken Sayın Başbakan’ın “trilyon”u diline dolamasını anlayamadık. Paranın büyüklüğünü anlatmak için “milyon” dememiş. Demeliydi. Liradan altı sıfır atılalı hayli zaman oldu. Eski tabirleri bırakalım. “Milyon” da büyük bir rakamı ifade ediyor. Paramıza sahip çıkalım. Çünkü bir ulusun parası da bayrağı gibi bağımsızlık simgesidir.

Boğazlıyan, Başbakan’ı bağrına bastı. Fahri hemşerisi oldu Başbakan Boğazlıyan’ın. Belediye Başkanı Hamdi Erdal, ilçenin anahtarını ve hemşerilik beratını taktim etti Başbakan Erdoğan’a. Bakalım fahri hemşerimiz, Boğazlıyan’ın süratle çözümlenmesi gereken su, yol ve kentsel dönüşüm meselelerinde Boğazlıyan’a verdiği sözleri yerine getirecek mi? Bunu da zamanla göreceğiz.

Bu vesileyle Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal’ı kutlarız. Biraz geç oldu ama kusurua bakılmasın. Zorlu bir görev üstlendi. Başarılı olmasını gönülden dileriz.

30.04.2014
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ