Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

PİŞKİNLİK

Kahramanmaraş Cumhuriyet Ortaokulunda tam tamına on iki yıl çalıştım. Asker dönüşü 1979’da geldim Cumhuriyet Ortaokuluna. Türkçe Öğretmeni olarak… 1991’de Mersin Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’ne tayin oldum.
Bu on iki yıl zarfında çok arkadaşımız oldu. Hele hele sanırım 1983’te okulumuza 25 civarında genç öğretmen adayı geldi. Okulun havası değişti. O yıllarda Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü olan Salih Çalıksoy şimdilerde sosyal medyada bir grup kurdu. Grubun adı: Maraşcumhuriyetortaokulu. Bu grupta yıllar sonra bu arkadaşlarımızla buluştuk. Zaman zaman görüşüp halleşiyoruz.
.
Müdürümüz Salih Çalıksoy, Tokatlı Zekeriya Bey’den bahsetti. Bahis sebebi anlatımızın konusudur efendim. Oraya geleceğiz. Sayın Çalıksoy Türkçe Öğretmeni Zekeriya Bey’in soyadını sordu. Hiç birimiz hatırlayamadık.
Zekeriya Hoca öğretmenliğe geçiş yapmış. Stajer. Kıymet Hanım’ın stajeri. Evli, iki çocuklu. Yaşı da olgunluk dönemine yakın. Ak saçlı. Kendi halinde. Pek fazla konuşmaz.Karışmaz.
Bir gün Zekeriya Bey’in annesi babası geldi Tokat’tan. Ziyarete…On gün kadar kalacaklar. Torunlarını sevecek, hasret giderecekler. Zekeriye Hoca çok sevinçli, eşi de…Torunlar dedeleri, babanneleri gelmiş. Yere göğe sığmıyorlar. Dedeyle, ninenin keyfine diyecek yok.
.
Birkaç gün geçti. Misafirler eskimeye başladı. Akşam çaylar içildi. Allah rahatlık versin, dileğiyle herkes istirahate çekildi. Uykuya vardı. Gece yarısı salondan, mutfaktan sesler geliyor. Kapılar açılıp kapanıyor. Tıkırtılar mıkırtılar… Zekeriya Bey ve eşi duyuyorlar. Diyorlar ki:
-Her halde misafirlerimiz mutfakta bir şeyler yiyorlar. Bizden çekindiler de…
Sesleri anne baba da duyuyor. Onlar da şöyle düşünüyor:
-Aman çocukları rahatsız etmeyelim. Banyo yapıyorlardır. Mutfaktan su almışlardır.
Herkes uyuma numarası yapıyor. Kimseler “Neler oluyor?” diye çıkıp bakmıyor.
Sabah hane halkı kalkıp bakıyor ki ne bakan? Eve hırsız girmiş. Yükte hafif pahada ağır ne buldularsa alıp gitmişler. Üstelik mutfakta da bir güzel karınlarını doyurmuşlar. Bir tepsi kadayıfın dibine darı ekmişler.
.
Hemen karakola haber verildi. Hırsızlık masası olaya el koydu. Failler yakalanıp cezaevine kondu. İşin ilginç yanı Zekeriya Bey cezaevine derse gidiyor. Derste evine giren hırsızlarla karşılaştı. Hırsızlar:
-Hocam, yenge hanımın eline sağlık. Sizin evde yediğimiz kadayıfın tadı damağımızda kaldı, demezler mi? Pişkinliğe bakar mısınız?
Zekeriya Bey geldi bize anlattı. Ne gülmüştük. Hey gidi günler…

19.10.2018
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ