Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

OĞULCUK BARAJI

Yıl 2013. Oğulcuk Barajı’nın temeli atıldı. Oğulcuk Göleti’nin yanı sıra Yozgat’ta yapılacak olan 22 tesisin temel atma töreni Boğazlıyan’da  yapıldı. Bu tesislerle Yozgat’a l85 milyon liralık yatırım yapılıyordu. Törende zamanın Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ,  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu başta olmak üzere Yozgat milletvekilleri, bürokratlar ve vatandaşlar hazır bulundu.
Bu törenle ilgili “Hayırlı Olsun” dileğiyle şunları yazmıştım o zaman:
.
“Müjdeler olsun !..Temeli atıldı Oğulcuk Barajı’nın. Bir buçuk yıl sonra su tutmaya başlayacak barajımız. Gerçi resmiyette “Gölet” geçiyor adı ama koskoca bakan yalan mı söylüyor yahu? Temel atma töreninde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu neden baraj yerine gölet dediklerini açıkladı. İşi hızlandırmak için “Gölet” denilmiş. Barajın yapılması için bürokrasi, teknik mevzuat ve bunun gibi teferruat işin gecikmesine sebep olurmuş. Bakan bey öyle dedi. Gölet bitince baraj adı yazılacakmış tabelaya.
Adı ne olursa olsun. Bir an önce yapılsın da... Ha Ali Memmet, ha Memmet Ali.  Adına takılıp kalmayalım dostlar.
Göletimiz 18 ayda bitecek. Müteahhit Mehmet Alptekin söz verdi. Hem de bir taahhütname imzalandı huzurda. İşveren konumunda Bakan Veysel Eroğlu ve Müteahhit Mehmet Alptekin imza koydu taahhütnameye. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da tanık sıfatıyla imza attı. Aha ben de şuracığa yazıyorum:
Oğulcuk Göleti 30.12.1914’te saat l4.53'te bitirilip teslim edilecek.
Duyduk duymadık demeyin!
Yılan hikayesine dönen barajımıza başlandı çok şükür. Şimdi 2014’ün sonuna çevrildi gözlerimiz. Bakalım zamanında bitirilebilecek mi? “
.
Aradan tam tamına 7 yıl geçti. Bekleyi bekleyi gözümüz dört oldu. 2014 sonunda bitecek olan Oğulcuk Barajı yarım kaldı. Bir türlü bitirilemedi. Yüzde yetmişi tamamlanmış güya. Kapalı sistem sulama kanallarına daha hiç başlanmadı.
Kaç müteahhit değişti bu yedi yılda? Her gelen kısa bir müddet sonra bırakıp gitti. Tarla birleştirme uğruna öz kenarındaki söğüt ağaçları kesildi. Olan bu ağaçlara oldu.
.
Muhtarımız Kemal Yalçın’la konuştum. Bu yıl çalışmalara devam edilecekmiş. Cumhuriyetin yüzüncü yılına (2023) bitirilecekmiş Oğulcuk Göleti. Ne diyelim? Hadi inşallah!
.
Gazeteler Uzunlu Barajı’nda kapalı devre sulama sistemi kurma çalışmalarının başladığını yazıyor. Olsun. Yapılsın. Ama önce başlanan işi bitirin de yenisine sıra gelsin.

Yazık oluyor bize…

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ