Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

NE YAPMALI?

Bir seçim geride kaldı. Oğulcuk seçmeni Ferat Şahingöz’e güven tazeledi. Muhtar Ferat bir dönem daha göreve devam edecek. Kendisini bir kez daha kutluyoruz. Muhtarlık seçimindeki rakibi Zekeriye Kalkan’ı da...Medenice yarıştılar. Yarış bitti. Şimdi barış zamanı. İş zamanı.

Köyümüzün yapılacak çok işi var. Muhtarımız “Ustalık” döneminde. Bizim kendisine akıl verecek halimiz yok. Oğulcuk’u ve Oğulcuklu’yu hiç kuşkusuz bizden iyi tanıyor. Biz neyiz ki yazın gelip kışın giden bir yazlıkçı. Hani arada bir laf atılır ya: “Lağlek benim neden gomşum. Yazın gelir,gışın gider.”

Her ne kadar öyle düşünülse de biz Oğulcuklu’yuz. Biz kışın gitsek bile kalbimizi Oğulcuk’ta bırkıyoruz. Gönlümüz Oğulcuk’ta kalıyor. Köyümüzün kalkınması,daha yaşanabilir bir köy olması için kendi uzaklarda olup da gönlü Oğulcuk’ta kalanlara selam olsun.

Köyümüzün acil el atılması gereken meseleleri neler? Bunları sıralayalım:

1.Okul bahçesi bakımsız. Okul bahçesi köy tüzel kişiliğine devredildi. Bu bahçenin kültür parkı olarak tanzim edilmesi,okul binasının kültür evi olarak hizmete açılması Oğulcuk'a çok şey kazandırır. Köyümüzün vitrini olur kültür parkı ve kültür evi.

2.Köyümüzün içme suyu bir nimet. Ama değerini biliyor muyuz? Su şebekesi çatlamış,patlamış. Mutlaka elden geçirilmesi gerekiyor. Su deposuna Sallık'taki kuyudan su pompalayan elektrikli su pompası her daim çalıştığı için hem elektrik sarfiyatı fazla. Hem bir nimet olan su boşa akıyor.

3. Köyün ortasından geçip Belören’e çıkan yol param parça. Yolun yarısından kanalizasyon hattı geçti. Öylece kaldı. Kanalizasyon hattının geçtiği kısımlar asfaltlanmalı. Bu yola bağlanan yan yolların bağlantı yerlerine büz konulmalı.

4.Boğazlıyan yolunun her daim bozulan kısımları adam akıllı yaptırılmalı.

4. Meydan çeşmeleri ve çoban çeşmelerinin hali içler acısı. Bu çeşmelerin mutlaka bakımının yapılıp suya kavuşmaları sağlanmalı.

Bu meseleler oturulup konuşulmalı. Herkes elini taşın altına koymalı. "Ben bilmem, muhtar bilir. Ben küstüm oynamıyorum." yok. El ve gönül birliğiyle,birlikte hareket edilirse bu sorunların çözüleceğine inanıyorum.

Ne demiştik: “İş zamanı...”

Haydi bakalım hepimize kolay gelsin.

01.04.2014
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ