Mustafa TOPALOĞLU

HASBİHAL

mustafatmatpl@hotmail.com

YOL BOZUK BOZUK

Geçen yıl tam da bu zamanlardı.Boğazlıyan Kaymakamı,köyleri geziyormuş.Yeni göreve başlamış. Tanıma gezisi. Ne güzel...Kaymakam Bey,köyümüze teşrif edecekler.Derdimizi dinleyecekler.

İlk uğrağı bizim köy kaymakam beyin.Sabahın erken saatinde,9.00’da köy konağında toplandık.Başladık beklemeye.Geldiler.Yanlış anımsamıyorsam kaymakamın ismi Coşkun Açık’tı.Genç,enerjik,içten...Yanında bazı daire müdürleri.Zevat-ı kiram dinliyor.Biz dertlerimizi,sıkıntılarımız anlatıyoruz.Bizde sorun bitmez. Dert sorarsan tümen tümen...Hani şairin dediği gibi:”Bir dokun bin ah dinle kâse-yi fağfurdan”

Kaymakam aramızda.Ayağımıza gelmiş.Kimisi yeşil kart alamadığından,kimisi imam sıkıntısından bahsediyor.Ben yol sorununa değineceğim.Ortalığın yatışmasını bekliyorum.Sayın Kaymakamın da dikkatini çekmiş yolun durumu.”Bu yol ne kadar bozuk...”dedi.Ağzından aldım.Dedim ki:

“Kaymakam Bey,bu yol bizim kanayan yaramız.Yılda iki kez onarılır.Ama tamirat henüz bitmeden bozulmalar başlar. Çünkü köklü bir onarım yapılmaz.Yolun bozulan,patlayıp çatlayan kesimleri belli.Bu kısımlar adam akıllı elden geçirilse sorun çözülür.”

Heyetteki bir yetkili :

“Efendim,dedi.Yol tamir ediliyor.Ağır tonajlı vasıtalar geçince yol yükü taşıyamıyor.Sebep budur.Yolu yüksek tonajlı araçlar bozuyor.”

Müdür bey buldu günah keçisini.Suç buğday,pancar çeken ağır vasıtalarda(!) Peki bu taşıtlar nerden gidecek? Ağır vasıtalara yolu kapatmak mıdır çözüm? Köylü ürününü sırtında mı taşıyacak?

Yolun bozulan,patlayıp çatlayan kesimleri belli.Hep de aynı yerler.Bir kez daha vurguluyorum:Bu kesimler kitabın kavlince onarılıp zemin sağlamlaştırılsa yol yola benzeyecek.

Bu yaz yapıldı yolun son onarımı.Şimdi gelin de görün halini.Yolumuz ağlıyor.Anamız ağlıyor.Hele bir donsun,çözülsün. Manzara daha da vahim bir hal alacak.

Baştan beri anlattığımız yol,bizim Oğulcuk’u da içine alan Boğazlıyan-Belören yoludur.Bu yolun Yazıçepni yol ayrımından sonraki l2 kilometrelik kesimidir.Bir de Oğulcuk’un içinden geçen kısmı,kanalizasyon çalışması yapıldı.Yarılan kısımları delik deşiktir.Buraların asfaltlanması gerek.

Geçenlerde Kuruhüyük’e yolumuz düştü. Sokakları kilit taşı döşeli.Komşu Kuruhüyük,Felahiye- Kayseri’ye bağlı.Bakımlı...Bir de bizim köye bakın.İçler acısı...Kilit taşını geçtim,kanalizasyon çalışması yapılan kesimlerin üstü bile asfaltlanmadı.Biz Yozgat’a bağlıyız.Talhsizliğimiz bu galiba...Kayseri’ye bağlı komşu köyler mamur, bakımlı. Bizim köyler harap,viran,garip...

Yetkililerden ilgi bekliyoruz.

18.11.2012
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ