Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

Osman Hakan KİRACI

ohakankiraci@hotmail.com

1951 Yozgat doğumlu. Gazeteciliğe, lise yıllarında duvar gazeteciliği ile başladı. Türk Haberler Ajansı ve Anadolu Ajansı ile Bab- Ali'de Sabah ,Tercüman,Miliyet ve Hürriyet gazetelerinin Yozgat muhabirliklerini yaptı. HÜRRİYET Haber Ajansındaki görevi 1994’e kadar sürdü. 1968 yılında başladığı gazetecilik mesleğinin 5’inci yılında 1974 yılından itibaren YOZGAT gazetesini yayınlamaya başladı.

YOZGAT gazetesini 23 yıl günlük çıkardı, 22 yıldanberi de farklı periyodlarda neşrediyor.

Ayrıca 6 yıl Anavatan Partisi Yozgat İl Başkanlığı, 2 yıl da Vizyon A.Ş. Genel Müdürlüğü yaptı. Halen Yozgat Gazeteciler Cemiyeti başkanıdır.Basın Konseyi ve TGC üyesidir. Türkiyenin en büyük yerel medya kuruluşu olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonun yönetim kurulu üyesi ve D.Genel Koordinatörüdür.

Yozgat’ta sürekli Sarı Basın Kartını edinen ilk gazetecidir. Türkiye’nin çeşitli saygın basın kurum ve kuruluşlarının düzenlediği yarışmalarda makale,haber ve sayfa düzeni dallarında toplam 20 basın başarı ve yılın gazetecisi ödüllerine layık görüldü.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından da meslekte 50.yıl plaketi ile ödüllendirildi.

1990 yılında ise Ankara Gazeteciler Cemiyeti jürisinin seçtiği Türkiye’de son on yılın en başarılı gazetecileri arasında yer aldı.Orta Anadolu bölgesinde ( Ankara hariç ) en çok basın başarı ödülü kazanan gazetecidir.

İnternette de 1 Mart 2006 tarihinden bu yana www.yozgatgazetesi.com adresli haber portalını günlük yayınlamaktadır. www,yozgatgazetesi.com gazetesi,facebook,tweetter ve ınstagram sayfalarıyla birlikte Yozgat sosyal medyasında en çok okunan gazetedir. Yozgat Gazetecilik,Matbaacılık,Reklamcılık ve Medya Hizmetleri limited şirketinin sahibi ve yöneticisidir.
Evli ve iki çocuk babasıdır.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ