Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

BOZOK ÜNİVERSİTEMİZE DAİR

Üniversiteler,bulundukları kentlerin gelişiminde yol haritalarını yönlendiren  lokomotifleridir.

‘Yozgat’ın lokomotifine  de Bozok Üniversitesi’ denilir.

Üniversitemiz kuruluşundan bugüne değin 17 yıllık süreçte Yozgat’ta beklentilere uygun lokomotif görevini yapabilmiş midir ?

Bozok Üniversitesi..

Kentimizin demografik yapısına,

Çevresel yapılanmasına,

Sosyal, kültürel ve mesleki  gelişimine,

Toplumsal olgunlaşmasına,

Zaman içerisinde ekonomisine,

Ve şehrimizin diğer aktivitelerine,

Doğrudan ve dolaylı ne kadar katkıda bulunabilmiştir.

Üniversitemizin Tıp fakültesi hastanesi Yozgatlı hastalarımızın dertlerine ne kadar deva olabilmektedir.

Bozok Üniversitesi ihtisas alanı olan Endüstriyel kenevir projesi kapsamında maliyeti yüksek yatırımlar yapılmasına rağmen neden kenevir esaslı bir bataryayı bile üretememiştir ?

**

Yozgat Bozok Üniversitesi önceki Rektör Prof.Karadağ’ın  bundan 4 yıl önce yerel basına yaptığı açıklamalarda iddia ettiği gibi ;

Önce Türkiyenin en iyi marka  üniversitelerinden biri olabilmiş midir ?

Sonra Dünya çapında saygı duyulan bir bilim yuvası haline gelebilmiş midir ?

Bilgiyi teknolojiye dönüştüren,Teknolojiyi de sanayiciyle buluşturan üniversite ünvanını  kazanabilmiş midir ?

Üniversitemizin 17 yıllık geçmişine ve hele Rektörlüğümüzün  son 4 yıllık saltanat dönemine baktığımızda tüm  bu iddia ve vaadlerin gerçekleşmediği realitesi  tüm çıplaklığı ile gün gibi ortadadır.

Sözün özü bizim lokomotifimiz bugüne değin verimli ve düzenli  çalıştırılamadığı  için genelde yoluna ağır aksak devam etmiştir.

**

Malumunuz olduğu üzere,Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğünde şimdilerde  yeni bir dönem başlamış bulunuyor.

Prof.Dr.Evren Yaşar dönemi..

Yeni Rektörümüzün işi kolay değil.

Önce yeni görevi ‘hayırlı olsun’ diyorum.Sonra da ‘Allah yardımcısı olsun.’

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, yeni Rektörümüz Üniversitemizde son  4 yıllık süreçte moral ve motivasyonu  yıpranmış olan akademik ve idari kadroyla çalışma sorunuyla karşı karşıyadır.

Bu açıdan yeni Rektörümüz  işe öncelikle üniversite camiasında  moral ve motivasyonu sağlayarak  başlaması ve tüm çalışanlarına aidiyet duygusunu kazandırması gerekmekte.

Aslında Bozok Üniversitemize ilişkin söylenecek çok söz,konuşulacak çok konu var.

Ama ben  bu yazımda  şimdilik  Bozok Üniversitesine ve özellikle Tıp fakültesi hastanesine  ilişkin birkaç konuya değinmekle yetineceğim.

**

Yozgat Bozok Üniversitesinin en önemli kurumlarından biri, halkımızın sağlık ve tedavi hizmetlerini ilgilendirmesi açısından Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma hastanesidir ve ne yazıktır ki,bu  hastanenin bazı ana bilim dallarında ötedenberi süregelen deneyimli profesör hoca,uzman doktor ve nitelikli sağlık eleman ihtiyaçları bugüne kadar giderilememiştir.

Diğer yandan da Bozok Üniversitemizden başka üniversitelere de öğretim üyelerinin göçleri sürmektedir.

Yeni Rektörün kariyerinin Tıp bilim insanı olması  Tıp Fakültesine hastanesi açısından önemli bir avantajdır.Bu avantaj muhakkak ki, önümüzdeki dönemde Tıp Fakültesi hastanemize artı katma değerler kazandıracaktır.

Ben şahsen Rektör sayın Yaşar’ın konuya ilişkin açıklamalarından anladığım kadarıyla Tıp fakültesi hastanesinin söz konusu ihtiyaç ve sorunlarının çözümüne, hoca ve doktor sıkıntılarının  giderilmesine ciddi katkılarda  bulunacağını sanıyorum.Tıp fakültesi  Hastanesinin hem ihtiyaçlarının giderilmesi ve hem de geniş  kapsamlı  rehabilite edilmesi halinde Yozgatımızın büyük kentlere hasta sevkeden il olmaktan kurtulmasına olanak sağlanacağını umuyorum. Bu arada Diş Hekimliği fakültesinde de poliklinik hizmetlerine  bir an önce başlanması  gerektiğini düşünüyorum.

Öte yandan sayın  Rektörümüze bir de tavsiyem olacak..

Üniversitenin ihale ve alım işlemlerini özellikle pazarlık usulüyle adres teslim doğrudan alım ve kiralama işlemlerini bundan sonraki süreçte  kontrol ve disiplin altına alması gerektiğini de hatırlatmak istiyorum.

Üniversitemize ilişkin daha başka öneri ve düşüncelerimi de sayın Rektörümüze önümüzdeki günlerde meslektaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğimiz  ziyaretimizde dile getireceğim.

Bu zorlu süreçte yeni Rektörümüze başarılar diliyorum.

OKUR YORUMLARI
ABDULKADİR ÇAPANOĞLU
05.09.2023 08:08:13

Üniversitelerin evrensel amacı, araştırma yapmak, üst düzeyde eğitim sağlamak, bilgiyi üretmek ve yaymak olarak ifade edilebilir. Bilimsel özerkliğe ve kamu tüzel kişiliğine sahip yüksek düzeyde eğitim öğretim, bilimsel araştırma, yayın ve danışmanlık yapan; fakülte, enstitü yüksekokul ve benzeri kuruluş ve birimlerden oluşan bir yükseköğretim kurumudur (Yüksek Öğretim Kanunu 3.Madde) Bir çalıştayda söz alan prof. düzeyindeki konuşmacılar sadece bir yerlere mesaj vermek için konuşuyorlarsa bu üniversite de bilimsel özerklikten bahsedilebilr mi?

Metin
05.09.2023 05:45:21

Bozok Üniversitesi şehrin göbeğindeki Cumhuriyet İlkokulunu tekrar Milli Eğitime devretmeli ve bina ismine ve amacına uygun yani gene Cumhuriyet ilkokulu olarak hizmet vermeye devam etmeli. Lakin Cumhuriyet Mektebi yozgatın hafızasına yer etmiş Yozgatlının hatıralarıyla dolu binasıdır. Şehrin hafızasına dokunmayın

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ