Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

M.E.M 'İN ÖSS VE OKS KURSLARINDAN NE HABER ?

ÖSS ve OKS sınav sonuçları açıklandıktan sonra Türkiye genelinde de olduğu gibi Yozgat’taki ÖSS ve OKS kursları veren dershanelerin yerel gazetelerde çarşaf çarşaf ilanları yayınlanır.
Her dershane üniversite ve liselere giriş sınavlarını kazanan öğrencilerin listesini kamuoyunun bilgisine sunarlar.
Özellikle üniversite sınavlarında özel dershaneler yayınladıkları listelerde kendilerine övünç payı çıkarırlar.
Başarılarıyla övünmekte haklıdırlar. Özellikle Yozgat’ta Final Dergisi Dershanesi, bu yıl ÖSS ve OKS’de çok sayıda öğrencilerinin başarıyı yakalaması nedeniyle listelerini açıklarken “işte üniversite ordusu” diye haklı olarak böbürlenmektedir.
Ama diğer yanda da Yozgat Milli Eğitim yönetimi Türkiye genelinde Yozgat’ın eğitimdeki başarısızlığını örtmeye çalıştığı gibi, başarısızlığının bir başka versiyonunu da kamuoyundan gizlemektedir.
Ben unutmuştum. Bir eğitimci hemşehrimiz hatırlattı.
Neyi mi?
Yozgat Milli Eğitiminin medyatik müdürü Sayın Osman Nuri Gülay’ın Yozgat’ın ÖSS ve OKS’de başarı grafiğini yükseltmek amacıyla devletin resmi okullarının bünyesinde açtığı kurslara katılan öğrencilerin başarı (!) durumunu, daha doğrusu Milli Eğitim Müdürlüğünce Yozgat Lisesi ve Endüstri meslek liselerinde ÖSS, ilköğretim okullarında düzenlenen OKS kurslarının gizlenen sonuçları…
MEM yönetimi sorum sizedir;
Yozgat Milli Eğitimi olarak kurumunuzun açtığı ÖSS ve OKS’ye hazırlık kurslarında özel liseleri ve üniversiteleri kazanan öğrencilerinizin listesini açıklayarak o muhteşem başarınızı (!) Yozgat kamuoyu ile neden paylaşmıyorsunuz?

Tarih : 24.10.2005
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ