Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

Yozgat’ın duble rezalet yolu

Bundan yaklaşık 3 yıl önce..
Bu köşede 8 Mayıs 2010 tarihinde..
“Yozgat- Ankara arası duble yol rezaleti““ başlıklı bir yazıyı kaleme almıştım..
Yozgat Ankara hattındaki “Yozgat-Kırıkkale arasında yıllardır devam eden ve yine o tarihlerde tamamlanamayan duble yol sorununu uzun uzadıya irdeleyip anlattıktan sonra bakın yazımın son bölümünü nasıl bağlamışım.
“ “Uluslararası E-88 güzergahında yer alan Yozgat-Ankara arasındaki devlet karayolunun yeni duble yollarının zemini niye bu denli dengesiz oluşturulur, sonra çok kısa zamanda bu kadar çabuk nasıl bozulur,nasıl kötü yamalıklar atılır; işte,tüm bu sorunları birer birer sorgulamak lazımdır.
Buradan tüm ilgililere ve yetkililere sesleniyorum;
Yozgat-Ankara ve ayrıca Yozgat-Sorgun arasında son yıllarda yapılan yeni duble yollar. karayollarının standartlarının ötesinde alenen görülmektedir ki; yolsuzluk yollarıdır.
Eğer,bu yollarda yolsuzluklar veya yandaş kollamaları olmasa devlet karayolunun bu kadar kısa zamanda bozulması mümkün olamaz.
Bahsettiğim yolları yapanlar kadar bu yolları karayolları ihale şartnamelerine uygun görüp “kabul” edenler de vebal altındadır.
Bu nedenle kısa zamanda bozulan duble yollar,özenle ve ciddiyetle hemen revize edilmelidir.
Ve tüm sorumluları da mutlaka sorgulanmalıdır.”

Makalem yayınlandıktan sonra o günlerde kamuoyunda geniş yankı bulmuş,ama ne hazindir ki muhatap bulamamıştı.
Ve yine o günlerde dönemin Yozgat milletvekillerine “ “Yozgat-Kırıkkale duble yolu ,Yozgat sınırları dışındaki duble yollar gibi ne zaman yapılacak ? ”diye sormuştum.
Hiç unutmuyorum o tarihlerde iktidarın milletvekillerinden birinden şöyle bir yanıt almıştım:
“ “Bu dökülen asfalt duble yolun ilk katıdır. Yol pekiştikten sonra gelecek sene beton asfalt atılacak.Meraklanmayın Ankara-Yozgat arası gelecek sene otoban gibi yola kavuşacak.”
O gelecek yıl geldi geçti, ne onarımlar bitti, ne de otoban gibi yola kavuştuk.
¨ ¨ ¨
Sonra ..
Tesadüf bu ya..
9 Eylül 2011 tarihinde İzmir’de katıldığım bir mesleki toplantıya Ulaştırma Bakanı sayın Binali Yıldırım da teşrif etmişti.
Tören kokteyli sırasında sayın Bakanla yine tesadüfen karşılaşınca ayaküstü sohbet olanağı bulmuştum.
Fırsattan istifade Yozgat’lı bir gazeteci olarak yol sorunumuzu kısaca anlatmağa çalıştım.
Baktım umursamıyor.
“ “Yozgat sınırları içinde asfaltlanan karayolu ,sizin başka vilayetlerde yaptığınız duble yollar gibi değil “dedim ve ekledim:
“ “Yozgat’ın yollarına yamalar da tutmuyor. Niye mi, çünkü; köşemde de açıkca yazdığım gibi, bizim duble yollar maalesef yolsuzluk yolu durumundadır. Ve Yozgat sınırları içerisinde yapılan duble yollar bu haliyle sizin Türkiye genelinde diğer vilayetlerde yaptırdığınız duble yolların güzelliğine de gölge düşürmektedir.”
Sayın Bakan bu kez konuya ilişkin iddialı sözlerimi umursadı tabii..
Ankara’ya gider gitmez bu mevzuu ile ilgileneceğini söyledi.
¨ ¨ ¨
Bu konuşmanın ardından yaklaşık 6 ay sonra Ulaştırma Bakanı sayın Binali Yıldırım’ın Ak Parti iktidarının 2 güçlü ismi hemşehrimiz TBMM Başkanı sayın Cemil Çiçek ve Başbakan yardımcısı sayın Bekir Bozdağ ile Calpex çağrı merkezinin açılış töreni için 14 Mart 2012 tarihinde Yozgat’a geleceği bildirildi.
Haberi öğrenince çok sevinmiştim.
İçimden“ “Sayın Bakan Ankaradan Yozgata gelirken sözünü ettiğim duble rezalet yolu bizzat görüp mutlaka benim sözlerimi hatırlayacaktır” diye düşünmüştüm.
Ama ne gam..
O gün Yozgat’a helikopterle gelmezler mi ?
MHP genel başkan yardımcısı Yozgat milletvekili Sadir Durmaz da iktidar mensuplarının helikopterle ziyareti üzerine basına verdiği demeçte “AKP iktidarı temsilcileri Kırıkkale –Yozgat duble yol rezaletini görmek istemiyorlarki Yozgat ziyaretini helikopterle gerçekleştiriyorlar. Ama biz yine de bu yolun en kısa zamanda asfaltlanmasını istiyoruz”diyordu.
Ve Ulaştırma Bakanı sayın Yıldırım muhalefetin de diline düşen Yozgata özgü duble yol rezaleti konusunda çağrı merkezinin açılış törenindeki konuşmasında Yozgatlıların adeta yüreğine su serpercesine “Yozgat-Kırıkkale arasındaki duble yolda beton asfalt çalışmalarını yıl sonuna kadar tamamlayacağız” müjdesini veriyordu
Ardında da 2 büyük müjdeyi ,Yozgata hem hava limanı, hem de çevre yolu müjdesini patlatıyordu.
¨ ¨ ¨
Aradan yaklaşık 1,5 yıl daha geçti.
Geçmişe dönersek Yozgat ili sınırları içerisindeki Kırıkkale Akdağmadeni arasındaki duble yol çalışmalarına başlanmasından bugüne aradan galiba yaklaşık 7-8 yıl geçmişti.
Başka vilayetlerde en fazla 3-4 yılda sapasağlam yapılan ve sorunsuz tamamlanan duble yollar,maalesef Yozgat sınırları içerisinde 7-8 yılda tamamlanamıyordu.
Şimdi,malum duble yolumuzun ne zaman tamamlanacağını merak ediyor olabilirsiniz..
Kaç yıl sonra biter bilemem ama ben bu yolun gelecek sene sonuna kadar bitirilemeyeceğini üzülerek söyleyebilirim..
Ak Parti iktidarının Yozgat’ın sorunlarını çözmedeki duyarlılığını dikkate aldığımızda görüyoruz ki,vaadleri zamanında gerçekleşmiyor,sürekli gecikiyor,geciktiriliyor.
¨ ¨ ¨
İktidar temsilcileri iki de bir diyorlar ki :
Yozgata mutlaka çevre yolu yapacağız.
Hızlı tren 2015’de gelecek, hava limanı da 2017’de kurulacak.
Eğer, AK Partinin Yozgat’ın meselelerine olan duyarlılığı ve performansı böyle devam ederse…
Hızlı tren Yozgat’a 2015 yılında gelmez.
Hava limanı 2017’ye kadar tamamlanamaz.
Duble yol sorunu birkaç yılda bitmez.
Çevre yolu mu ?
O da zamanında tamamlanamaz .
Başka vilayetlerin duble yollarını hem hızla, hem de en kaliteli bir şekilde yapmayı başaran ama Yozgatın yolsuzluk yolu duble yollarının hem en ağır aksak ve hem de en kalitesiz bir şekilde yapılmasına duyarsız kalan bir iktidar , Yozgata gelecek diğer hizmetleri de zamanında bitiremez..
İnşaallah, yanılan ben olurum.

07.08.2013
OKUR YORUMLARI
süleyman erdem
10.09.2013 08:38:00

Yorumunuz

Öncelikle herkese Günaydın,

Ankara'da yaşayan ve arada sırada memleketime giden bir Yozgatlı olarak,benim vilayetimi temsil eden milletvekillerinin yetersizliğinden dolayı Yozgat'ın sorunlarının görmemezlikten gelindiğini, hükümet tarafından ertelendiğini,rafa kaldırıldığını görüyorum.

AK PARTİ iktidarı sayesinde diğer vilayetlerde,hatta ilçelerde hizmet anlamında bir kıpırdanma olmasına rağmen Yozgat il'i maalesef hizmet yarışında Hükümet tarafından by pass edilmiştir.Bunun tabiiki sebebide Yozgatımızı bu dönemde temsil eden Milletvekilleri ve Yozgat Belediye Başkanı'dır.

Yüzde yetmişler oranında oy veren bir bölgeye hizmet gitmezse,diğer vilayetlerin köy yolları bile yapılıp,senin memleketinin yolları yapılmazsa,teşvik gelmezse,yatırım olmazsa ben sadece bu vilayetin başta seçilmiş mülki amiri olan belediye başkanını ve milletvekillerini suçlarım.

Daha öncede zaman,zaman icraatlarını eleştirdiğimiz belediye başkanı Mehmet ERDEMİR bile başkanlık yaptığı dönemlerde seçilmiş olduğu partisi muhalefetteyken mevcut belediye başkanından daha aktif ve daha pozitif hizmetleri,neredeyse ilkleri Yozgat'a kazandırmıştır.Malumunuz Lütfüllah KAYALAR bey Tarım ve Orman Bakanıyken, Devlet Bakanıyken desteğini ve yardımını Yozgat'tan esirgememiştir.Diğer Hükümet milletveikillerini saymıyorum onlar daha yenidir diyelim Şuanda Meclis başkanı Hemşehrimizin ve Başbakan Yardımcısı
hemşehrimizin,Yozgat'a ne faydası olmuştur?
Yozgatlı hizmet almak istiyorsa,bunu elbetteki Yozgat'ı temsil edenlerden bekleyecektir.İcranın başındakilerin gücü yetmiyorsa bir daha aday olmasınlar.Yozgat'a ve Yozgatlıya kötülük yapmasınlar.Yozgatlıda Milletvekili seçiminde takım tutar gibi parti tutmamalı.Hizmet alabileceğini düşündüğü insanları seçim sandığında tercih etmelidir.

SAYGILARIMLA,

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ