Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

Yozgatın son tarihi şansı

Tarih ; 17 Mayıs 2011

Seçim heyecanının siyaset meydanlarını ısıttığı , günlerden bir gün.
Yozgat Cumhuriyet Meydanı ana-baba günü..

Meydanı dolduran partililer oldukca heyecanlı ve de ateşli..

Ak Parti’nin seçim TIR’ı üzerinde Yozgat’lının çok alışık olduğu bir yüz , Ak Parti liderinden önce ateşli bir konuşma yapıyor.

Yozgatlı hemşehrimiz sayın Cemil Çiçek, bakın o gün Yozgat’lılara ne diyor :
“Milletvekili sayınız 4’e düştü diye sakın üzülmeyin.Sizin birinci Milletvekiliniz sayın Tayyip Erdoğan ,beşinci milletvekilliniz de benim”

Çiçek’ten sonra mikrofonu eline alan Ak Parti lideri ve Başbakan sayın Recep Tayyip Erdoğan ,konuşmasının “Yozgat” bölümlerinde tüm Yozgatlıları okşayan ve de o sıcak günde yürekleri serinleten tarihi konuşmasında aynen şunları söylüyor:

“3 Kasım 2002’de siz, bu harekete sahip çıktınız. Siz, AK Parti’yi bağrınıza bastınız. Yozgat, bu bakımdan bizim göz bebeğimizdir, canımızdır. Yozgat’a hizmet üretmek, bizim gururumuzdur. Yozgat’ı imar etmeye, Yozgat’ı yeniden inşa etmeye devam edecek, bozkırın ortasında , Bozok Ovasında bir dünya kenti, bir marka kent oluşturmak için çok daha fazla ter dökeceğiz.”
¨ ¨ ¨
Ve 12 Haziranda açılan sandıklardan yine Ak parti oyları fışkırıyor.. AKP 4-0 yapamıyor ama Yozgat’ta Cumhuriyet tarihinin en büyük oy patlamasını gerçekleştiriyor.
Yozgat, oylarının % 66’sını yani 171 930’nu Ak partiye vererek olağanüstü desteğini yine sürdürüyor.
12 Haziran seçimlerinden sonra Yozgat, 2 büyük sevinci peşpeşe yaşıyor.

Sayın Çiçek’in TBMM başkanlığına seçilmesi ve seçim öncesi yeni kabinede ‘Adalet Bakanı’ olacağı söylenen Bekir Bozdağ’ın Başbakan yardımcılığına atanması Yozgatlıyı ayağa kaldırıyor.
Ayrıca Ak Partinin flaş isimlerinden Yozgatlı Taner Yıldız’ın da yeniden Enerji Bakanlığına atanması Yozgatlıyı sevindiriyor.
¨ ¨ ¨
Çiçek TBMM Başkanı ve Bozdağ da Başbakan yardımcısı olduktan sonra birlikte Yozgata geliyorlar ve hemşehrileri tarafından heyecanla,sevgiyle ve coşkuyla karşılanıyorlar.
Yoğun ilgi Yozgat’ın iki evladını hayli duygulandırıyor.

TBMM Başkanı Çiçek, Kızılay inşaatlarının temel atma töreni için geldiği kentimizde ’Yozgat’ı doğduğu ve uzun süre doyduğu yer ‘ olduğunu vurguladıktan sonra şunları söylüyor:

“Siyasi hayatımın en önemli yılları burada geçti.Onun için bugün geldiğim noktada Yozgat’lı hemşehrilerimin desteğini ve duasını hissettim.Bana gösterilen ilgiden dolayı şükran duymaktayım.Bu manada borcumu nasıl ödeyebilirim diye düşündüğümde hemşehrilerime kalıcı hizmetler bırakarak borcumun bir kısmını ödeyebileceğim kanaatine vardım. Buradan milletvekili olmasam bile burayla ilişiğimi kesmedim.Buraya hizmet etmeyi kendim için ibadet telakki ettim.”

Ve Bekir Bozdağ..

O da nereden nereye ve nasıl geldiğini geçen hafta Akdağmadeni ilçesinde hemşehrilerinin huzurunda mütevazi üslübuyla şöyle anlatıyordu.
"Sizlerin desteğiyle bugünlere geldik. Üstlendiğimiz görevlerin sorumluluğunun bilincindeyiz. İktidara geldiğimizden beri vatandaşımıza en iyi şekilde hizmet etmek için çalıştık. Bugünlere sizin desteğinizle geldik. Bundan sonra da sizlerin desteğiyle yolumuza devam edeceğiz. Başbakan Yardımcılığı gibi önemli bir görev üstlendik. Görevimizi en iyi şekilde, layıkıyla yerine getirmek için çalışacağız.Bize verilen desteğin karşılığını gece gündüz demeden çalışarak daha fazla ter atarak ödeyebiliriz.Bizim borcumuz size hizmet etmektir.”

Ve bu arada Ak Parti’nin yeni milletvekili Dr.Ertuğrul Soysal ise 12 Haziran seçimlerinden sonra Türk siyaset arenasında gelinen noktada Yozgat’ın siyasi gücünü şöyle vurguluyordu :
“ Bu dönem Yozgat olarak, çok daha şanslıyız. Meclis Başkanımız Sayın Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız, Yozgatlı…Yozgat’ı seven bir Başbakanımız var. Bu dönemi Yozgat için tarihi bir fırsat olarak görüyoruz. Milletvekilleri olarak hizmetlerin Yozgat’ın merkeziyle, ilçeleriyle, belde ve köyleriyle kalkınması ve marka şehir hedefine ulaşması için var gücümüzle, gece gündüz demeden çalışacağız.”
¨ ¨ ¨
Evet; Yozgat,12 Haziran sonrasında yeni bir tarihi fırsatı daha yakalamış bulunuyor.
Yozgat, Geçmişte 1987-1991 yılları arasında merhum Özal döneminde benzer bir tarihi fırsatı yakalamıştı.

Oysa,o günkü tarihi fırsat gereğince değerlendirilememişti.
O yıllarda Özal Kabinesindeki iki Yozgatlı hemşehrimiz hem önemli ve hem de hizmet çeşitliliği bakımından fonksiyonel Bakanlıklara atanmıştı.

Devlet Bakanı sayın Cemil Çiçek ile Tarım Orman ve Köy İşleri Bakanı sayın Lütfullah Kayalar, Yozgata hizmet heyecanıyla işe koyulmuşlardı.

Ama, her ikisinin arasında gizliden gizliye yoğun bir ‘sen-ben’ rekabeti vardı. ANAP içerisindeki ‘atı arpayla’ kavga ettirebilme yeteneğine sahip müseccel bazı fitne partililer, iki bakan arasındaki süregelen rekabeti daha da yoğunlaştırmışlardı. Kısa zamanda parti içinde “Cemilci” ve “Lütfullahcı” gurupları oluşmuştu.O dönemde zaman zaman birbirlerinden köşe bucak kaçtıkları gözlenen her iki bakan arasında parti içerisinde gerekli birliktelik sağlanamamıştı.Rahmetli Özal’ın altın tepsi içerisinde Yozgat’lının emrine sunduğu iki icracı bakanlık,ayrıca partideki kutupbaşı fitnelerin kişisel talepleri ve iç çekişmelerle meşgul edilir hale getirilmişti.Bu tür meşguliyetler ise Yozgat’a Ankara’dan transferi gerektiren hizmetlerin verimliliğini de olumsuz etkiliyordu.Ve giderek yoğunlaşan iki bakan arasındaki rekabet, 1991 seçimleri öncesi sayın Çiçek’in siyasi yaşamında “Yozgat defterini“ kapatıp Ankaraya gitmesiyle sona ermişti..

¨ ¨ ¨
Ya şimdi..
Ak Parti içerisinde iç çekişmeler,ayak oyunları veya herhangi bir rekabet söz konusu mu ?
Aksine herhangi bir sorunları gözükmediği gibi,birbirlerine saygıda kusur bile etmiyorlar.Aralarındaki ilişki “ağbey-kardeş” misali..

Ve üstelik Yozgat kamuoyuna hizmet anlamında sanki bir orkestra üslübuyla ses veriyorlar..
Çiçek, ”Buraya hizmeti ibadet kabul ediyorum”, Bozdağ, ”Bizim borcumuz size hizmet etmektir”,Soysal,”Yozgat’ı seven bir Başbakanımız var”diyor.

Daha da önemlisi Ak parti iktidarı orkestrasının büyük şefi sayın R.Tayyip Erdoğan ise Yozgat’a ilişkin “Yozgat bizim gözbebeğimizdir, canımızdır. Yozgat’ı bir dünya kenti, bir markı kenti oluşturmak için çok daha fazla ter dökeceğiz” diyor.
¨ ¨ ¨
Türkiye, bugünki ortamında çok partili siyasi hayatında en güçlü bir iktidarın işbaşında bulunduğu bir dönemi yaşıyor. Yani, Ordunun, Yargının, Medyanın iktidara karşı artık hizaya getirildiği, iktidarın hemen hemen tüm kurumlara egemen olduğu yeni bir dönem yaşanıyor Türkiyede..

61.Hükümet,ülkemizde gelmiş geçmiş hükümetler içerisinde en güçlü ve en muktedir bir iktidar olarak görev yapıyor.

Ve bu hükümetin başında Yozgat’ı gerçekten seven bir Başbakan, Yozgata hizmeti ibadet kabul eden ,parlemantoda muhalefetin bile saygı duyduğu Yozgat’lı bir TBMM Başkanı, Ortadoğu’nun en karizmatik lideri ve Türkiyenin en güçlü Başbakanı sayın R.Tayyip Erdoğan’ın dört yardımcısından biri olan ve “Size hizmet etmek bizim borcumuzdur”diyen Yozgatlı aktif bir politikacı ve onlarla birlik yeni, iyiniyetli ve gayretli iki milletvekili var.. Ve üç milletvekilimizin üçü de her fırsatta birliktelik fotoğrafı veriyor..
Bir kere daha altını çizerek vurgulamak isterim ki…

Yozgat’ın geleceğini aydınlatmayı vadeden muktedir Ak parti iktidarının en yetkililerinin Yozgat için söyledikler i bu altın sözler..

Yozgat’ın son 3 seçim sonucunda sağladığı bu itibar-i değeri..
Hemşehrimiz TBMM başkanı Cemil Çiçek, Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ ve 2 milletvekilinin aralarında oluşturdukları imrenilen bu birliktelik..

Gerçekten kayda değer nitelikteki gelişmelerdir.

Milletvekili Soysal’ın dediği gibi,yeni iktidarın başında Yozgatsever bir Başbakan ile kabinede 2 Yozgatlı bakan ve TBMM meclis başkanlığında ise Yozgat’lı profesyonel usta bir politikacının olması Yozgat için gerçekten tarihi bir fırsattır.

Belki de Türk siyasetine yakalayabileceği son fırsattır.

Çünki, 2 yıl sonra sayın Erdoğan muhtemelen köşke çıkacak.

Sayın Çiçek ve sayın Bozdağ Ak Parti iktidarında 3.dönemi yani parlamentoda son dönemlerini geçirmekteler. Ak Parti’nin malum kararı nedeniyle tekrar aday olamayacaklar.

Bundan sonraki dönemlerde başka bir Yozgat’lı politikacı bir daha TBMM Başkanı,bir başka politikacı da sayın Erdoğan gibi kudretli bir Başbakanın 4 yardımcısından biri olabilir mi?
Ben şahsen tahmin edemiyorum.

İşte, bu nedenlerle Yozgat’ın bu tarihi fırsatı kullanmasından başka da umudu ve çaresi bulunmamaktadır.

Eğer,Yozgat için söylenen bu altın vaadler ve anlamlı sözler, gerçeğe dönüştürülebilirse Yozgat o zaman daha da vakit kaybetmeden ayağa kalkacak,kalkınacak ve bir marka şehir olacaktır.
Marka şehirli bir Yozgat’ın hayali bile bana şimdiden geleceğimizin bayram sevincini yaşatıyor..
¨ ¨ ¨
Bayramınız kutlu olsun….
OKUR YORUMLARI
K.C
03.03.2015 14:29:00

SEVGİLİ HEMŞEHRİLERİM DAĞISTANLI KARDEŞ YOZGATA ADALET SARAYI YAPILDI GİBİ LAFLAR ETMİŞ BİR ADALET SARAYINI YOZGATA ÇOKMU GÖRÜYORSUNUZ. EĞER BİLMEYENLER VARSA ÖĞRENSİN ÇEVRE İLLERİN HEPSİNE ADALET SARAYI YAPILDI BIRAKINDA YOZGAT A DA YAPILSIN BUNLA KİMSE ÖVÜNMESİN YOZGATA YAPILDI DİYE ELBETTE YAPILACAK YOZGAT HERŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK. AĞIZLARIMIZ AÇILINCA ÜLKE YÖNETİMİNİN EN UÇ NOKTALARINDA YOZGATLILAR GÖREV YAPIYOR AMA AYNEN YORUMCU ARKADAŞLARINDA DEDİKLERİ GİBİ KANDİL DİBİNE YETERİNCE IŞIK VERMİYOR ONUN İÇİN TERCİHLERDE İŞ YAPACAK İNSANLARI TERCİH ETMEK LAZIM.

hasan
04.10.2011 14:03:00

degerli okuyucular ve yorumcular bu kadar mutlu insanların [vaadlerle] yaşadıgı bir il hakkında fazla yazacak bir şey bulamıyorum onun için olaylara fransız kalıp yorum yapmamayı tercih ediyorum herkese selamlar hasan

Fatihan
07.09.2011 20:04:00

Rahmetli Abbas SAYAR,"Gündüz oruç,gece kumar;deli gönül cenet umar!"diye ne güzel söylemiş!Ne alaka demeyin!Gariban Yozgatlı,ne siyasetçiler gördü,ne vaatler duydu!Göçten başka neyin sahibi oldu söyler misiniz?Ne umdu,ne buldu!Eğer umduğunu bulsaydı bu il böyle mi olurdu?Cumhuriyet Meydanı dile gelse de,neler söylendiğini ortaya dökse!Çünkü,Rahmetli Menderes'in dediği gibi,"hafısay-ı beşer nisyan ile malûldür"her şeyi bizler çabuk unuturuz.Yerel yönetimler de verimli değil,imar planları yaz-boz"a döndü!Bazı büyük ilçelerde tesbihle oynar gibi imarla oynanıyor,bu konuda haberi olan var mı?Bu oynamalar kimlere rant sağlıyor!Vatandaşa zorla terk ettirilen park yerleri,on yıllar geçtiği halde yapılmadan,imar tadilati ile değiştirilerek birilerine satılarak rant sağlanyor!Hızlı tren güzergâhları önceden kapatılarak rantçılar türemedi mi?Araştırın göreceksniz!Neler,neler? Dar sütun bu işleri yazmaya yetmez!Yazarsanız ne alâ!İyi günler diliyorum.

Fatihan
07.09.2011 19:39:00

Yozgat'ın kara talihi bakanımız olsa da,olmasa da hiç bir şeyi değişmez!Millî Savunma Bakanı,Yozgat ve Sivas için bir açıklama yaptı,bu "füze savunma sistemi" ilimize kuruluyor olmasın!Olmaz olmaz demeyin!Yozgat,her güçlü iktadar dönemlerinde en yüksek oyu ile destek vermiştir,karşılığını değil,sadece vaat almıştır.Yerel basın bu konularda gerekli kamuoyu oluşturamamıştır,ilin temel meseleleri yerine,kendi kendisi ile uğraşrak zaman kaybetmiştir!Bu il geneli ile ilgilidir.Basın,ilerleme sağlamıştır,teknolojik olarak gayet ileridir,ancak içeriği boştur!Hizmete yönelik eleştiri yapılamamaktadır,ilin tv ya da radyo yayını yok gibidir.Sadece birileri kendi egolarını tatmin etmekteler.Bakanlı yıllarda Yozgat'a neler yapılmıştır,neler yapılamamıştır,derinliğine ortaya dökülmelidir.Yozgat siyasileri "bal yapmaz" arı gibidirler!Halk balözü olmayan çiçeklerden "bal" bekler!Ballarını hep kendileri için yaparlar,halk için değil!Acı ama maalesef gerçek!Sayın Kiracı,Allah kolaylıklar versin!

Elçi
09.09.2011 12:37:00

Yozgat oldum olası siyasi iktidarlardan bekledği hizmetleri bulamamıştır.Bakan çıkardığı dönemlerde de hizmet alamamıştır.Ne hikmettir bilinmez bu durum Yozgatlının değişmeyen kaderi olmuştur.Ak Parti İktidarı da umulanı Yozgat'a verememiştir.Fatihan adlı yorumcuya katılmamak mümkün değil.Bakanlar, vekiller ve belediye başkanları başarılı değildir.İşadamı Erdoğan Akdağ kadar faydalı olamamışlardır.Bu asla mübalağa değildir.Yozgatlıya gerçekleri haykıran bir Molla Kâsım gerekli.Yozgatta muhalefet zaten yok,yerel basının kendine hayrı yok.Gerçekleri kim dile getirecek?Üç beş satırla ilin dertleri ortaya konabilir mi?İlin kaynakları yeterince halka sunulabiliyor mu?jeotermalin envanteri bile çıkarılamadı,turizm ne durumda?Kernekez'i bilen var mı?Tabelası bile yok.Kısaca,Yozgat yıllarca kan kaybetti,kan kaybetmeye devam edecek.Türkiye'yi ikiye bölen yolun haline bak.E-88 Karayolu içler acısı,bir türlü yapılamıyor,bakan ve vekiller bu yoldan hiç geçmiyorlar mu?Geçseler bile görmüyorlar mı?

isa yozgat
04.09.2011 02:21:00

selamünaleyküm ben antalyada oturuyorum senede birkaçkez yozgata gelip gidiyurum kendi arabamla o güzergahta ankara yozgat arası kadar bozuk kötü bir yoldaha yok değerli abilerimize sitem olsun...

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ